DELEN

Stiekem dromen we er misschien allemaal wel van om onze geliefde altijd bij ons in de buurt te hebben. Om op elk moment van de dag binnen no time bij elkaar te kunnen zijn. Maar niet iedereen heeft die luxe. En is dat nu eigenlijk zo erg? Nee: er zijn zelfs voordelen van een langeafstandsrelatie! Welke dat zijn, ontdek je in deze blog.

1. Iets om naar uit te kijken

Stellen die dag in, dag uit samen tijd doorbrengen, hebben eigenlijk niets bijzonders meer om naar uit te kijken. Het is immers heel gewoon geworden om zo vaak bij elkaar te zijn. Wie ver uit elkaar woont, kent het tegenovergestelde. Steeds is het weer een feest om met je geliefde af te spreken! Al dagen van tevoren zie je ernaar uit – en dat is wat het zo speciaal maakt.

Voordelen van een langeafstandsrelatie: steeds weer iets om naar uit te kijken!

2. De afstand houdt het spannend

Naast dat je iets hebt om naar uit te kijken, houdt de afstand de relatie ook spannend. Je raakt simpelweg veel minder snel op elkaar uitgekeken als je elkaar maar weinig ziet. De sleur in de relatie – die altijd zo gevreesd wordt – zal bij jullie niet voorkomen. Ook is de kans groot dat het verliefde gevoel veel langer blijft hangen. Iets om te koesteren!

3. Jullie zijn écht samen

Op die zeldzame momenten dat jullie elkaar zien, zijn jullie ook écht samen. Dat is wel anders bij stellen die vaak bij elkaar zijn – en die al snel verveeld naast elkaar op de bank urenlang met hun telefoon bezig zijn. Terwijl jullie juist alleen maar oog hebben voor elkaar! Zo hebben jullie een veel sterkere vorm van contact.

Met een langeafstandsrelatie leer je om écht samen te zijn

4. Je gaat steeds op vakantie

Het is niet alleen bijzonder als jullie elkaar weer zien, ook de locatie telt mee! Zo ga je er steeds weer op uit om met hem of haar samen te kunnen zijn. En dat betekent dat je elke keer een vakantiegevoel hebt! Even echt weg uit je dagelijkse leven en omgeving – iets wat niet zo snel zou gebeuren als je met iemand uit de buurt zou daten!

5. Nog altijd je eigen leven

Er zijn een heleboel stellen die zo afhankelijk van elkaar worden dat ze nooit meer iets alleen doen. Dat zit bij jou wel even anders! Jij hebt namelijk nog altijd je eigen leven. Dat betekent dan ook dat je geen vriendschappen zult laten verwateren en dat je gewoon nog de tijd hebt om je favoriete sport of hobby uit te voeren. Ideaal!

De voordelen van een langeafstandsrelatie: je eigen leven leiden

6. Een verbetering van je persoonlijkheid

Ten slotte groei je ook zelf dankzij de voordelen van een langeafstandsrelatie. Zo word je een ster in communiceren. Ook je doorzettingsvermogen en je geduld worden steeds beter door jouw relatie. En daar profiteer je ook op andere manieren van – bijvoorbeeld op je werk!

Meer over liefde en afstand? Lees ook: 3x De voordelen van internationale vrienden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here