DELEN

We hebben er allemaal angst voor: ruzie! Zeker als het gaat om onze relaties. Ruzie staat namelijk al snel gelijk aan onrust, haat en andere nadelige effecten. Tot op zekere hoogte is dat natuurlijk de waarheid – het is immers niet goed om altijd gedoe te hebben. Maar zo nu en dan kan het écht geen kwaad. Sterker nog: er zijn voordelen van ruzie in je relatie! Lees en leer.

1. Krop het niet op

Wie zich niet durft te uiten tegenover zijn of haar partner, kropt emoties op. Steeds laat je die emmer weer een stukje verder vollopen. Terwijl je aan de buitenkant laat lijken alsof er niets aan de hand is. Geen wolkje aan de lucht. Maar die schijn doet je geen goed!

Dat betekent dan ook dat je maar beter eerlijk kunt zijn over zaken waar je niet tevreden over bent. Gooi het eruit! Grote kans dat je partner hier niet blij mee is – wat een ruzie kan veroorzaken. Maar so be it. Laat het maar gewoon eens over je heenkomen. Jij hebt tenminste je mannetje gestaan!

Meer lezen? Communicatie in een relatie verbeteren: 4x tips.

2. Na boosheid volgt opluchting

Het moment van de ruzie zelf is natuurlijk niet om te genieten – daar zullen we het vrijwel allemaal over eens zijn. Maar heb je er wel eens goed bij stilgestaan wat er volgt? Juist: opluchting! En dát is nu juist weer iets wat goed is voor het humeur. Na regen komt zonneschijn.

Wees je er dan ook bewust van dat het hebben van ruzie vaak gevolgd wordt door positieve gevoelens. En dat is soms behoorlijk wat waard! Zeker als je anders maar steeds een beetje chagrijnig zou blijven. Gooi het er dan liever in één keer goed uit, en geniet vervolgens van de voordelen.

Ruzie in je relatie: ontdek te voordelen & tips om ermee om te gaan!

3. Versterken van je relatie

Waar het bij ruzie uiteindelijk om draait, is het vinden van een compromis. Om daarmee alles weer goed te maken, om de rust terug te laten keren. Ruzie is hierbij dan ook hét middel om beter te worden in compromissen sluiten met je partner. Met andere woorden: via ruzie tasten jullie af of jullie op hetzelfde level zitten.

En dat zitten op hetzelfde level is vervolgens weer versterkend voor je relatie. Want wie het met elkaar eens is, of samen naar een oplossing zoekt, groeit dichter naar elkaar toe. Hoewel daar dus soms de klap van de ruzie bij nodig is, loopt het uiteindelijk op iets moois en belangrijks uit. Kijk dan ook verder dan alleen het moment van oproer – de voordelen van ruzie in je relatie volgen veelal in een later stadium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here