DELEN

We lijken er allemaal maar voor te willen gaan: het leven met een partner. Huisje, boompje, beestje. Maar kun jij je daar eigenlijk wel in vinden? Misschien vind je het wel helemaal prima om alleenstaand door het leven te gaan. Wij geven je geen ongelijk – er zijn namelijk een heleboel voordelen van single zijn! In deze blog vertellen we je er alles over.

1. Doen wat jij leuk vindt

In een relatie is het geven en nemen. Dat betekent dat je soms ook dingen moet doen waar je helemaal geen zin in hebt. Het is één van de grote voordelen van single zijn: dit kun je volledig achterwege laten. Je hoeft immers alleen rekening te houden met jezelf – en dat betekent dat je helemaal kunt doen wat jij leuk vindt.

Denk bijvoorbeeld aan uitstapjes: geen fan van de bios? Ga dan lekker naar de dierentuin. Ook kun je je interieur inrichten op precies de manier die jij mooi vindt. En wat dacht je van bezoekjes aan de schoonfamilie? Die komen in jouw agenda niet voor.

Single door het leven? Dan heb je alle tijd om te doen wat jij leuk vindt!

2. Onafhankelijk in het leven staan

Naast dat je kunt doen wat jij leuk vindt, zijn er meer voordelen van single zijn: onafhankelijk in het leven staan. Zo ben je een sterk persoon die op eigen hand keuzes en beslissingen maakt. En dat maakt je een krachtig iemand! Jij hebt niemand nodig om op te leunen bij het doorhakken van knopen. Een ware boost voor je zelfvertrouwen!

Kies je eigen pad als vrijgezel: onafhankelijk door het leven

3. Meer tijd voor je vrienden

We horen het maar al te vaak: vriendschappen verwateren al snel als je in een relatie zit. Als je al je tijd wilt doorbrengen met je geliefde, vallen je vrienden in het niet. Zonde! Zij zijn namelijk enorm belangrijk in je leven – om mee te lachen en al je geheimen aan te vertellen.

Wie vrijgezel is, heeft alle tijd in de wereld voor zijn of haar vrienden. Je hoeft geen verplichtingen met je geliefde af te zeggen om bij je friends te zijn. En dat is genieten geblazen! Zo blijf je verschillende gezichten zien en verlies je deze belangrijke mensen niet uit het oog.

Ook lezen! Doen met je vrienden in 2018: originele tips en ideeën.

De voordelen van single zijn: meer tijd voor je vrienden!

4. Investeren in je carrière

Naast het tijd hebben voor vrienden, heb je ook tijd om te investeren in je carrière. Perfect voor alle workaholics onder ons! Je hoeft je tegenover niemand te verantwoorden als je ’s avonds nog eens een uurtje langer door wilt werken. Niemand zal je tegenhouden. Dat zorgt voor een gevoel van vrijheid – én natuurlijk betere resultaten op je werkvloer!

Single? Meer tijd om te investeren in je carrière!

5. Voel je fit

Als je in een relatie zit, heb je al snel de neiging om niets meer aan je lichaam te doen. Hoewel je dan misschien al onder de pannen zit op het gebied van de liefde, is dit niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. De kans is namelijk groot dat je al snel onzekere gevoelens over je lichaam en gezondheid krijgt.

Als single denk je hier wel anders over! Jij ploft ’s avonds niet op de bank neer naast je partner en een zak chips, maar doet nog een bezoekje aan de sportschool. En dat doet wonderen voor je gesteldheid. Zo ga je stralend door het leven als single!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here