DELEN

Mensen zijn sociale dieren. Dat betekent dan ook dat we graag omringd zijn met mensen om ons heen. Helaas gebeurt het zo nu en dan dat er iemand verdwijnt uit je cirkeltje aan mensen – of dat nu een geliefde of een vriend is. Hoe zorg je ervoor dat je er snel weer bovenop komt? Lees onze tips voor het loslaten van de pijn wanneer er een vriendschap of relatie voorbij is.

1. Vriendschap of relatie voorbij? Verleg je focus

We hebben de neiging om onze gedachten steeds te richten op de verdrietige situatie bij een gebeurtenis als deze. Zo zijn we er eigenlijk continu mee bezig – wat onze hele houding en gedachtegang bedroefd maakt. En daar kom je eigenlijk niet verder mee!

Belangrijk is dan ook om te proberen de focus te verleggen. Wees je ervan bewust zodra je die negatieve gedachten hebt, en probeer deze vervolgens om te schakelen. De eerste tijd zal dit wellicht wat moeite kosten, maar stukje bij beetje zal dit proces steeds soepeler verlopen. En dat brengt nieuwe energie!

Leestip: 5x De voordelen van single zijn!

Vriendschap of relatie voorbij? Verleg je focus

2. Verwen jezelf

Als er een vriendschap of relatie voorbij is, mag je jezelf heus eens in de watten leggen. Zo kom je er immers sneller weer bovenop! Deze periode is al moeilijk genoeg; je hoeft dan niet ook nog eens streng voor jezelf te zijn. Zeker in de eerste fase van zo’n zware tijd!

De manier waarop bepaal je natuurlijk zelf. Ga bijvoorbeeld vaak op pad: uiteten, naar de film of stappen. Of wat dacht je van een dagje naar de spa? Andere ideeën: neem een paar dagen vrij op werk, slaap eens goed uit en geniet van een warm bad. Dat voelt goed!

Leg jezelf in de watten bij liefdesverdriet! Verwennen mag!

3. In beweging

Eén van de momenten waarop we echt even aan nauwelijks iets denken? Dat is tijdens het sporten! Dé ideale manier om het verstand weer eventjes op nul te zetten. Dat is dan ook de reden dat sporten zo goed helpt om over verdriet heen te komen. En tegelijkertijd kom je er ook nog eens een stuk fitter uit te zien!

Dat is nog niet alles. Sporten zet niet alleen je gedachtegang stop. Je maakt er ook stoffen door aan die zorgen voor een vrolijker gevoel. En dat kun je wel gebruiken in die moeilijke periode. Hup – sportoutfit aan en gaan, dus!

Blijf actief en in beweging bij een vriendschap of relatie voorbij! Sporten doet wonderen voor je mood

4. Ga op zoek naar iemand die beter bij je past

Voor deze tip ben je misschien niet meteen klaar – maar het is zeker een relevante als je al iets verder in het verwerkingsproces bent. Zoek iemand die beter bij je past! Of het nu gaat om een partner of een vriendschap: jij verdient beter. Tijd om te gaan voor het nieuwe ultieme geluk!

Of je elkaar nu toevallig tegen het lijf loopt, online op zoek gaat naar nieuwe relaties, of je inschrijft bij een club of vereniging: er zijn een heleboel manieren om nieuwe kennissen te ontmoeten. Een goed vooruitzicht! Zo kom jij helemaal van de pijn af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here