DELEN

Waar het bij mannen al gauw allemaal koek en ei lijkt te zijn in hun vriendschap, loopt dat bij vrouwen soms echt helemaal anders. Het kan af en toe maar wat moeilijk lijken om een goede vriendschap op te bouwen als vrouw zijnde, met een andere vrouw. Gelukkig is dit niet altijd het geval, maar de kans is groot dat we het allemaal herkennen. Wat hier nu toch de redenen voor zijn? Je leest het in deze blog!

Vrouwen zijn te snel jaloers op elkaar

Vrouwen hebben sterk de neiging om te allen tijde te checken hoe het leven van andere vrouwen in elkaar steekt. Zéker het leven van de vrouwen die dichtbij staan – oftewel, vrouwen die vrienden zouden kunnen zijn. Daar komt bij kijken dat er al snel jaloezie optreedt bij deze karaktereigenschap. En dat kan vervolgens weer zorgen voor een gevoel van haat. Het is ook niet eenvoudig!

Het haar, het lichaam, de partner, het huis, de baan, het inkomen: om maar een paar voorbeelden te noemen waar we bij elkaar naar kijken. En dat is nog lang niet alles. Kortom: er is meer dan genoeg om mogelijk jaloers op te zijn. Een gevoel dat zeker niet goed doet voor het opbouwen van een vriendschap. Daarvoor moet je die jaloerse gevoelens toch echt overboord durven gooien! Zie de vrouw in kwestie dan ook gewoon als een gelijke – alleen zo kunnen jullie een gezonde band opbouwen.

Meer over vriendschap: De voordelen van op vakantie gaan met vrienden!

Drama plus drama gaat niet samen

Een andere karaktereigenschap van veel vrouwen? Het houden – of in ieder geval creëren – van drama. Hoewel we er zelf misschien heus niet altijd blij mee zijn, slagen we er nu eenmaal goed in om dit drama met regelmaat te veroorzaken in ons leven. Of het nu is door toevallige gebeurtenissen of door de emoties die we zelf uiten – we kennen het als vrouw allemaal.

Waar de vriendschap tussen de vrouw en de man, of uiteraard tussen de man en de man, een veel gezondere balans kent wat betreft de input van drama, is dat bij vrouwen onderling soms wel anders. Twee keer drama zorgt voor een versterkt effect, wat negatieve gevolgen voor een vriendschap kan hebben. Zeker als er daarbij ook nog eens wordt afgewogen wiens drama nu eigenlijk het zwaarst is!

Vriendschappen tussen vrouwen ingewikkeld: dit is wat je eraan kunt doen

Moeilijk om elkaar te vergeven

Als de emoties hoog zijn opgelopen, bijvoorbeeld na een uitbarsting van dat drama in jullie levens, is het soms maar moeilijk om elkaar te vergeven als vrouw. Dat is echt een verschil tussen man en vrouw – waar het soms maar lastig is om vanaf te komen. Waar mannen elkaar de hand schudden en er een schep zand over gooien, is deze stap voor vrouwen vaak veel moeilijker om te zetten.

Zo blijf je al snel in een ruzie hangen – misschien zelfs nog als je gevoelens van woede allang zijn afgezwakt. Geen van beiden wil daarbij toegeven dat zij met name fout heeft gezeten. Koppig als vrouwen soms zijn. Maar wie elkaar niet kan vergeven, kan de hoop op een goede vriendschap ook wel vergeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here