DELEN

In de basis zijn we misschien allemaal op zoek naar hetzelfde als het om de liefde gaat: een maatje voor goed gezelschap. Maar de precieze eigenschappen waar we wensen over hebben op relatiegebied, verschillen soms best tussen mannen en vrouwen. Wat vrouwen waarderen in een relatie? Je leest het in deze blog.

Een luisterend oor

Dit kan misschien wel worden bestempeld als de eigenschap die voor veel vrouwen het meest belangrijk is. Een man die écht goed luistert naar zijn partner. Natuurlijk: het zal heus niet altijd even interessant zijn, maar ze zal het sterk waarderen als je haar niet de mond snoert, maar juist rustig laat uitpraten.

Op deze manier ontstaat er een sterkere binding tussen man en vrouw. Als zij haar hart bij jou kan uitstorten, zorgt dat voor meer onderling vertrouwen. En dat maakt het meer dan de moeite waard om alles wat ze deelt met interesse aan te horen.

Een luisterend oor! Dit is wat vrouwen waarderen in een relatie

Een veilig gevoel

De meeste vrouwen zijn dol op het gevoel om beschermd te worden. Het is niet voor niks zo’n ding dat vrouwen dol zijn op de brede schouders van de man – fysiek gezien de ideale vorm van bescherming en veiligheid. En hoewel die fysieke bescherming in werkelijkheid vrijwel nooit noodzakelijk is, is het toch iets waar de vrouw naar verlangt. Sla dus gerust met regelmaat die arm om haar heen.

Maar het gaat niet alleen om de fysieke bescherming. Ook mentaal valt er iets voor te zeggen. Zo creëer je het veilige gevoel bijvoorbeeld ook door haar te laten merken dat je altijd voor haar klaar staat. Word de veilige thuishaven – waar zij op ieder moment op kan leunen. Een waardevol gegeven!

Meer lezen! 7 romantische cadeau ideeën.

De gentleman

Het voor haar klaarstaan, dat hierboven al werd genoemd, past ook bij het zijn van een ware gentleman. Net zo goed iets wat vrouwen waarderen in een relatie! Uiteraard hoeft heus niet iedere vrouw als een prinses te worden behandeld. Maar er is niets mis mee om haar een beetje in de watten te leggen.

Hierbij zijn het vaak de kleine dingen die het doen. En ook de klassiekers werken nog altijd goed: neem haar jas aan, schuif de stoel aan, koop eens een bos bloemen. Maar ook het nemen van het initiatief doet wonderen. Laat niet alles van haar kant komen! En nee, dat gaat niet alleen om het vragen naar een avondje Netflix & chill. Neem haar ook eens mee uiteten, naar de film of een weekendje weg.

Wees een gentleman: zo pak je de vrouw helemaal in!

Wat vrouwen waarderen in een relatie: eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst – wordt met regelmaat uitgesproken. En dat is zeker het geval als je het hart van de vrouw voor de langere termijn wilt winnen. Wie eerlijk is, wint vertrouwen. En dat vertrouwen is dan weer de basis voor dé ultieme relatie.

Van grote leugens tot leugentjes voor eigen bestwil: het best kun je ze allemaal achterwege laten. Zeg waar het op staat, zodat jullie altijd van elkaar weten waar jullie aan toe zijn. Zo vormen jullie een gelukkig koppel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here