DELEN

Teamwork: het wordt ook wel gezien als een van de belangrijkste eigenschappen voor een goedlopende relatie. En dat kunnen wij alleen maar beamen! Als jij en je partner goed op elkaar zijn ingespeeld, is er een grote kans dat alles helemaal op rolletjes loopt. Hoe je het teamwork in je relatie kunt verbeteren of sturen? Lees en leer!

Geven en nemen

Het is een kenmerk waardoor het vaak misloopt in relaties: een scheve verhouding van geven en nemen. Helaas komt het regelmatig voor dat de een vooral aan het geven is, en de ander vooral aan het nemen. Maar dat is natuurlijk niet waar teamwork in je relatie uit bestaat! Zorg er dan ook voor dat deze balans goed in evenwicht is. Jullie moeten allebei zowel kunnen geven als nemen.

Dit is iets waar in het begin misschien wat vaker bij moet worden stilgestaan, maar jullie zullen merken dat het na verloop van tijd een stuk eenvoudiger gaat. Dan is er sprake van een natuurlijk evenwicht in de relatie. Wel zo gezond en plezierig!

Verdeel de taken

Teamwork in je relatie draait erom dat jullie de dingen samen aanpakken. Dit kun je uiteraard zover door laten voeren in jullie levens als jullie dit zelf willen. Maar belangrijk is wel: bij de taken die jullie samen willen aanpakken, is een goede taakverdeling essentieel. Maak hier dan ook afspraken over, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn!

Waar je die afspraken dan over kunt maken? Het huishouden is hier een goed voorbeeld van. Zo vormen jullie natuurlijk geen goed team als – zoals traditioneel gezien – de vrouw alles in het huis op zich neemt. Maak hier juist een eerlijke verdeling in! Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat jullie beiden gelukkiger in de relatie staan. Samen staan jullie immers sterker!

Sta samen sterk en werk aan het teamwork in je relatie

Grijp in bij conflicten

Teams kennen een zekere professionaliteit – iets wat je op een bepaalde manier ook in je relatie kunt laten voorkomen. Het klinkt misschien meteen wat zakelijk, maar kent toch ook echt de nodige voordelen. Zo gaat het er bijvoorbeeld om om conflicten op een volwassen manier aan te pakken, en om emoties hier niet de overhand te laten voeren. Een strakke aanpak, die wonderen doet voor de relatie!

Maak conflicten, zoals meningsverschillen of ruzies, dan ook volledig bespreekbaar. Sterke communicatie staat hierbij centraal: als teamleden schreeuw je niet tegen elkaar, en vlieg je elkaar al helemaal niet in de haren. Praat op een duidelijke manier over de fouten die zijn gemaakt, en laat elkaar hierbij uitspreken. Wedden dat dat conflict zo weer is opgelost! Een heerlijk gevoel.

Meer lezen? Waarom lachen in een relatie zo belangrijk is!

Reflecteer op de samenwerking

Wat kun je doen om het teamwork in je relatie op peil te houden en nog beter te maken? Reflecteren! Bespreek samen hoe jullie het vinden gaan in de relatie – door dit op regelmatige basis te doen, blijven jullie goed van elkaar op de hoogte. Een ideaal moment om minder goede kanten te bespreken. Maar ook om juist te benoemen wat wél goed gaat. Geef elkaar hier de ruimte voor.

Van de reflectie kunnen jullie vervolgens weer leren om het samen nog beter aan te pakken. Dit is immers iets om in te groeien. Jullie raken steeds beter op elkaar ingespeeld – iets wat een enorm positieve eigenschap is binnen een relatie. Go, go, go!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here