DELEN

Als je niet naar de fitness wil gaan om fit te blijven en gewicht te verliezen, zijn er genoeg effectieve manieren om thuis of in open lucht oefeningen te doen. Veel mensen houden gewoon niet van het idee om naar de fitness te gaan en doen liever oefeningen thuis of buiten in de frisse lucht. Hier zijn vier manieren om budgetvriendelijk te sporten.

1. Geen apparatuur? Geen zorgen

De meest voor de hand liggende sporten voor thuis en buiten de fitness, die geen apparatuur vereisen, zijn wandelen en lopen. Daarnaast zijn er nog tal van andere oefeningen die effectief zijn waarbij je niets anders gebruikt dan je lichaam. Press-ups en sit-ups zijn klassieke voorbeelden. Pull-ups, squats en leg lunges kunnen ook. Met oefeningen als deze is het mogelijk om bijna elke spier in je lichaam te trainen. Je kan uiteraard ook goedkope dumbbells aankopen als je stapsgewijs met gewichten wil beginnen trainen.

2. Stap op de fiets!

Het is heel gemakkelijk om fit te blijven en overtollige kilo’s kwijt te raken als je op de fiets springt. Als je normaal gesproken een hometrainer gebruikt in de fitness, dan is dit een voor de hand liggend alternatief. Het kan ook veel aangenamer zijn omdat je je eigen route kan bepalen, in de frisse lucht bent en kan zien wat je wil zien terwijl je in beweging bent.

3. Probeer yoga

Probeer yoga

Een van de goedkoopste manieren om thuis te sporten is yoga. Hoewel yoga niet voor iedereen is weggelegd, is het ontzettend populair en is het een geweldige manier om gezond te blijven als je het serieus neemt. Om yoga te doen heb je eigenlijk niets meer nodig dan je lichaam, maar misschien kan je ook best een yogamat aanschaffen. Dat is alles wat je nodig hebt om te beginnen met je eigen programma vanuit je woonkamer. Als je nog niet bekend bent met yoga, dan kan je online een goede instructeur vinden of beginnen met een aantal eenvoudig te volgen filmpjes op YouTube.

4. Maak gebruik van dingen in huis

Er zijn verschillende manieren om thuis te sporten met geïmproviseerde apparaten. Alles wat je nodig hebt zijn zware materialen die je kan tillen. Voor lichte oefeningen kan je blikjes voedsel gebruiken, voor zwaardere gewichten kan je grote flessen mineraalwater gebruiken. Beide zijn net zo goed als echte gewichten, maar kosten niets en heb je meestal wel in de buurt!

Als je muziek en een speaker bij de hand hebt wanneer je thuis oefeningen doet, kan je je volledig uitleven, iets wat je misschien in de fitness niet zou doen. Of, je kan een aantal van je favoriete TV-programma’s die je hebt opgenomen, inhalen. Het zijn dit soort dingen die je zullen helpen om gemotiveerd te blijven en je fit te houden zonder je schuldig te voelen dat je niet naar de fitness bent gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here