DELEN

De SUV is een razend populaire auto en ook ondernemers vinden vlot hun weg naar de SUV. Niet louter omwille van de vierwielaandrijving, veel hedendaagse modellen zijn zelfs niet eens met vierwielaandrijving te verkrijgen, en ook niet voor een beperkt brandstofverbruik. Wel omwille van een aantal andere goede redenen die we voor jou uit de doeken doen.

# 1. Voldoende ruimte voor zakelijke verplaatsingen

Een SUV biedt altijd veel bagageruimte en dat is voor een ondernemer meer dan welgekomen. Het is natuurlijk geen bestelwagen, maar je hebt wel ruimte om wat koopwaar of presentatiemateriaal mee te nemen. Het interieur is meestal ook slimmer ontworpen, met bijvoorbeeld een verschuifbare achterbank of een praktisch dashboard.

Ruimte en veelzijdigheid is een essentieel kenmerk van SUV’s en daarom heeft men hier ook bij de elektrische SUV’s aandacht aan geschonken. Bij de Volkswagen ID.4, de volledig elektrische SUV van Volkswagen, zit het accupakket bijvoorbeeld volledig in de bodem verwerkt. Daarnaast kan deze SUV een aanhangwagen tot 1.000 kilogram voorttrekken, wat behoorlijk ongezien is voor een elektrische auto.

# 2. Veilig onderweg

Veilig onderweg

De gemiddelde ondernemer legt meer kilometers af. Het is een van de redenen waarom ondernemers hoger starten op de bonus-malusladder. Meer kilometers betekent namelijk ook meer risico. Een SUV is echter een ideale keuze voor wie zich veilig wil verplaatsen. In een SUV zit je hoger en heb je een beter zicht op de weg, ook op wat achter jou gebeurt. Tegelijkertijd is een SUV stevig gebouwd en scoort het goed in crashtests. De nieuwste generatie SUV’s is bovendien nog veiliger en heeft talloze innovatieve technologieën aan boord. Denk daarbij aan veilige rijbijstandssystemen als Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

# 3. Ook elektrisch te verkrijgen

We hebben het eerder al gehad over de elektrische SUV van Volkswagen en we moeten zeggen dat het goed is om te weten dat SUV’s ook elektrisch te verkrijgen zijn. Als ondernemer word je steeds meer in de richting van een elektrische auto geduwd. Op termijn zullen namelijk enkel nog elektrische auto’s 100% fiscaal aftrekbaar zijn, dus hier houd je maar beter nu al rekening mee. Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen aan verbonden, zoals het lagere voordeel van alle aard als je de elektrische bedrijfswagen ook privé gebruikt.

# 4. Mooie restwaarde

Een zakelijke auto wordt vaak al na vijf jaar, wanneer het is afgeschreven, opnieuw verkocht. Dan is het altijd goed om na te denken over de restwaarde. De restwaarde bij SUV’s is gelukkig wel vrij hoog. Dit heeft te maken met de grote vraag naar SUV’s, wat vanzelfsprekend een impact heeft op de verkoopwaarde ervan. Een tweedehands SUV kan al snel twee- tot drieduizend euro meer opbrengen dan een traditionele berline. Houd er wel rekening mee dat het nog onduidelijk is hoe de tweedehandsautomarkt de komende jaren zal evolueren. We bevinden ons namelijk op een kantelpunt met aan de ene kant de verbrandingsmotoren en aan de andere kant de elektrische auto’s. Historische cijfers over doorverkoopwaardes zijn dus niet automatisch representatief voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here