DELEN

Iedereen heeft wel eens te maken met stressvolle situaties. Deadlines op je werk of studie, een druk sociaal leven en het runnen van een huishouden zijn allemaal zaken die daarmee te maken kunnen hebben. Om je stress te verminderen is het belangrijk om voldoende te ontspannen. Daarom delen we 5 tips hoe je dit kunt doen.

1. Doe ademhalingsoefeningen

Een fijne meditatie of yoga sessie kunnen erg helpen bij stressvolle omstandigheden. Vind je dat misschien wat te zweverig? Probeer dan eens wat ademhalingsoefeningen te doen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Adem diep in door je neus en blaas de lucht vervolgens langzaam door je mond weer uit. Hierdoor zul je je binnen een paar minuten al een stuk rustiger voelen.

2. Slaap voldoende

Wanneer je het druk hebt is het vaak erg makkelijk om de late uurtjes in de avond te gebruiken om wat extra werk te verzetten of nog wat in huis op te ruimen. Echter, wanneer je vermoeid raakt zul je je overdag juist minder goed kunnen concentreren en ook minder helder kunnen nadenken. Daarbij komt ook nog eens dat je meer stresshormonen aanmaakt als je niet goed slaapt. Het is dus juist belangrijk dat je voldoende slaapt! Ga op een vaste tijd naar bed, zodat went aan een goed slaapritme. Je bent veel productiever als je goed uitgerust bent.

3. Beweeg meer

Beweeg meer

Beweging helpt om ervoor te zorgen dat je minder stresshormonen aanmaakt en het is natuurlijk super goed voor je. Terwijl je jezelf wat kunt afleiden door te sporten, zorg je ervoor dat je een sterker en fitter lichaam krijgt. Sport je in de avond? Dan zul je erna zeker extra goed slapen als je uitgeput je bed in duikt.

4. Ga naar buiten

Het kan lastig zijn om afstand te nemen als je stress ervaart, maar het is juist extra goed! Het helpt je om weer met een frisse blik naar de situatie te kijken. Laat alles dus even voor wat het is en ga naar buiten. Maak een mooie wandeling in het bos, ga lunchen in het park of waai uit op het strand. Geniet van de mooie natuur en de buitenlucht.

5. Verwen jezelf

Als je stress hebt voelt het wellicht niet zo, maar ook jij verdient een momentje voor jezelf! Tijd om jezelf dus flink in de watten te leggen. Plan een me-time momentje en zorg dat hier niets tussenkomt. Neem een heerlijk warm bad of douche, breng een gezichtsmasker aan en smeer jezelf in met je meest luxe bodylotion. Wist je dat masturberen je ook kan helpen om te ontspannen? Voor veel vrouwen helpt masturberen om dicht bij zichzelf te komen. Bovendien geeft het een ontzettend voldaan gevoel en zul je extra lekker slapen ‘s nachts. Tijd om je favoriete sextoy, zoals een dildo of vibrator, weer eens op je nachtkastje te leggen!

Dit waren de 5 tips die je kunt gebruiken om stress te verminderen en meer te ontspannen tijdens drukke periodes. Welke tip ga jij als eerste uitproberen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here