DELEN

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent hopelijk dat we veel warme zomerdagen tegemoet gaan. In de zomermaanden kun je er natuurlijk heerlijk even tussenuit gaan met je kinderen. Maar wat zijn nou de leukste activiteiten om samen met je kinderen te doen in de zomermaanden? Wij geven je wat goede tips!

Speeltuin

Wat is er fijner voor de kinderen dan in het mooie weer heerlijk spelen in de speeltuin? In de zomermaanden heb je niet te maken met het harde zand en dat natte speelrek, dus jouw kinderen kunnen zich hier dan optimaal vermaken. In de speeltuin zijn ze dan ook vaak voor een lange tijd zoet. Jij moet jezelf natuurlijk ook een beetje vermaken als jouw kinderen aan het spelen zijn in de speeltuin. Wat dacht je van het lezen van een heerlijk boek of tijdschrift in het zonnetje?

Je kunt natuurlijk vaak met je kinderen naar de speeltuin gaan als het mooi weer is. Wil je liever even dicht bij huis blijven maar wil je wel dat jouw kinderen zich goed kunnen vermaken? Dan kan het een goed idee zijn om de speeltuin naar jouw tuin te halen. Er zijn talloze speeltoestellen te koop waarmee jouw kinderen zich in jouw tuin goed kunnen vermaken. Als er genoeg ruimte is in jouw tuin, is dit is dan ook zeker het proberen waard. Bij leuk buitenspeelgoed zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een trampoline, voetbaldoel of nest schommel.

De kinderboerderij

Een leuke activiteit om in de zomer te doen met je kinderen is de kinderboerderij. Kinderen kunnen zich hier vaak voor een lange tijd vermaken. En zeg nou zelf, als ouder vind je die lieve dieren op de kinderboerderij vast ook leuk om te zien. Een uitje naar de kinderboerderij is bij veel kinderen enorm geliefd. Mocht je dus nog geen plannen hebben voor een warme zomerdag, dan kun je dit uitje zeker in je achterhoofd houden.

Kinderboerderij

Stoepkrijt

Hoewel het misschien een beetje ouderwets lijkt, is stoepkrijten met de kinderen nog steeds een leuke activiteit. Samen met je kinderen de zon in en je zal zien dat jouw kinderen voor een flinke tijd zoet zijn. Zorg ervoor dat jouw kinderen stoepkrijt in verschillende kleuren hebben, zodat ze er echt hun eigen creaties mee kunnen maken. Je kunt hen natuurlijk lekker los laten gaan, maar het kan ook een leuk idee zijn om er een spel van te maken. Denk eens aan boter, kaas en eieren of een ander simpel spel. De kans is groot dat wanneer je samen met je kinderen gaat stoepkrijten, jullie samen een leuke tijd tegemoet gaan.   

Zwemmen

Dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en of zij een zwemdiploma hebben. Hebben zij deze in hun bezit? Dan kan het een leuk idee zijn om op warme zomerdagen lekker samen te gaan zwemmen. Ga naar een zwembad in de buurt en maak er een gezellige tijd van samen!

Pretpark

Een zeer geliefd uitje bij kinderen: naar een pretpark. Dit is dan ook zeker leuk om zo nu en dan eens te doen als het mooi weer is in de zomer. Het is leuk om elke keer een ander pretpark te bezoeken. Denk eens aan pretparken als de Efteling, Walibi of Slagharen. Hoe dan ook, samen met je kinderen naar een pretpark staat garant voor een gezellige dag vol plezier. Je kinderen kunnen hier namelijk urenlang uitrazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here