DELEN

Voel je dat je als ondernemer wat vast zit en wel wat coaching kan gebruiken? Of groeit je onderneming en wil je je medewerkers daarbij de nodige ondersteuning bieden? Dan kan een coach je een duwtje in de goede richting geven. Afhankelijk van de noden van je bedrijf kan je dan een business of een performance coach inschakelen. 

Een coach zeg je? 

Welke coach je best inschakelt hangt af van je doel. Een business coach richt zich meer op je bedrijf als geheel. Bij dit soort coaching krijg je de nodige ondersteuning om persoonlijke of professionele doelen te bepalen en het zet je op weg om die ook effectief te halen. Je gaat de knelpunten binnen je bedrijf identificeren en aanpakken waardoor je verder kan groeien. Een business coach kan je bovendien helpen bij het nemen van beslissingen. Net omdat je knelpunten en doelen duidelijk gaat verwoorden, kan je ook betere beslissingen nemen om jou en je bedrijf in de richting van die doelen te brengen. 

Een performance coach richt zich specifiek op het verbeteren van prestaties, net zoals in de sport, muziek of andere prestatiegerichte activiteiten. Daarbij werk je op heel specifieke vaardigheden waarbij je houding, zowel mentaal als fysiek, van belang is. Op die manier creëer je een mentale switch die je prestaties zal verbeteren. 

Een coach zeg je 

NLP

Een van de technieken die een performance coach vaak gebruikt is NLP. Dat staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Deze benadering van communicatie en persoonlijke ontwikkeling richt zich op de verbanden tussen hoe je denkt (neuro), hoe je communiceert (linguïstiek) en hoe je gedrag vertoont (programmeren). De manier waarover je over iets denkt reflecteert zich in de manier waarop je erover praat en hoe je je gaat gedragen. 

Bij Neuro-Linguïstisch Programmeren gaat je coach je bewust maken van die denkpatronen en je technieken en methoden aanleren die je helpen om die overtuigingen, gedachten en emoties te veranderen. NLP verbetert niet alleen je communicatievaardigheden, het zal je ook meer probleemoplossend leren denken en je ondersteunen bij het halen van persoonlijke en professionele doelen. 

Welke coaching moet ik dan kiezen? 

Of je nu kiest voor een business of een performance coach, in het algemeen kunnen beiden elkaar aanvullen. Meer nog, het beste resultaat bereik je als je beide vormen van coaching combineert. Een business en performance coach kunnen perfect samenwerken om jou als ondernemer, je medewerkers en je bedrijf in het algemeen te helpen bij het bereiken van specifieke doelen en je zo te laten groeien. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here