DELEN

De kranten staan er vol van: hoe gaan we de energiecrisis betalen? Zelfs hardwerkende tweeverdieners krijgen het moeilijk. Daarom is het een goed idee om slim te investeren en je uitgaven zoveel mogelijk te beperken. Een handige truc daarvoor is om je aankopen te doen via online veilingen. Nieuw voor jou? Hieronder vind je wat meer uitleg met de do’s and don’ts. 

Research 

Vaak zijn online aanbiedingen heel verleidelijk. Van zeldzame striptekeningen tot unieke reizen en handige tuinspullen: je kan er van alles op de kop tikken. Om teleurstellingen te voorkomen, is het een goed idee om op voorhand voldoende research te doen. Je hoeft bijvoorbeeld niet direct op de eerste de beste aanbieding te springen, maar vergelijk voldoende om zeker te zijn dat je een goede koop doet. Bekijk ook heel goed op voorhand de voorwaarden van de veilingsite vooraleer je er definitief op toehapt. Het zou spijtig zijn als de reis die je gekocht hebt maar voor een paar data geldt waarop jij net niet vrij bent. Of wie weet komen er achteraf nog onverwachte toeslagen of verzendingskosten bij. Wees dus waakzaam!               

Hoe bieden?  

Yes! Heb je eindelijk je droomzetel gezien op een van de openbare veilingen die je regelmatig in het oog houdt? Haal drie keer diep adem, bewaar je kalmte en ga strategisch te werk. Spreek een bedrag af met jezelf waar je niet boven zal gaan. Voor je eerste bod ga je best niet hoger dan de helft van je maximum bedrag. Verhoog je bod dan stelselmatig in kleine stapjes. Bied ook nooit proportioneel hoger dan je concurrenten, want dan leg je het bedrag misschien onnodig hoog.

Het juiste moment  

Het juiste moment

Op een online veiling is het vaak niet gemakkelijk om te weten wat het beste moment is om te bieden. Het spreekwoord ‘Geduld is een schone kunst’ is hier zeker van toepassing. Je wacht best met je bod tot de laatste 10 minuten van de veiling. Laat je niet vangen door de anderen die het wel al vroeger doen: de prijs zal alleen maar stijgen en het is allesbehalve goed voor je gemoedstoestand. Wees vooral aandachtig net voor het einde van de veiling: dat is jouw moment om te shinen!  

En… verkocht!  

Proficiat, je hebt het gehaald. Die droomzetel is nu van jou! Want hou er rekening mee dat als je het hoogste bod gedaan hebt, je ook verplicht bent om het effectief te betalen. Maar je hebt ongetwijfeld een goede koop gedaan en waarschijnlijk heb je veel uitgespaard door het via een veiling te kopen. Veel plezier met je aankoop!  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here