DELEN

Vakantie is een lastig onderwerp op het moment. Wat we weten, is het dat het momenteel niet verstandig is om op reis te gaan. Wat we niet weten, is of het volgend jaar mogelijk is om wel weer op een veilige en prettige manier een wat uitgebreidere reis te maken. Maar niet getreurd, want ook in onze eigen lage landen is er genoeg vertier. Zeker ook voor de liefhebbers van de pleziervaart, want we leven in een waterrijk stukje van de wereld en er zijn zat mooie plekjes voor een boottocht. We zetten er een paar op een rijtje.

De Leie

Langs de Leie die kronkelend van Gent naar Sint-Martens-Latem loopt, kun je je heerlijk vergapen aan mooie villa’s. Saai is het niet, omdat je genoeg bochtjes moet maken om de vaarervaring interessant genoeg te houden én niet de hele tijd een vergelijkbaar uitzicht te houden. Bij die luxueuze omgeving hoort natuurlijk ook optimaal vaarcomfort. Die krijg je met een primeur tender. De tender is al de favoriete soort sloep van de meeste vaarliefhebbers, maar de primeur variant biedt extra comfort, een sterkere motor met prettige vaareigenschappen en een sportieve uitstraling.

Belgische Kempen

Ook in het Belgische Kempenlandschap is het goed toeven vanaf het water. Het is er bosrijk, stil en rustig. Beroepsvaart komt daar nog maar weinig voor, waardoor er alle ruimte is voor pleziervaarders. Als je wilt, kun je een mooie uitgebreide vaartocht maken als je een lus maakt via Antwerpen en de Kempische Kanalen, waarna je naar de Zuid-Willemsvaart vaart. Vanaf daar kun je nog noordwaarts richting Den Bosch varen. Daarna kun je weer terugkeren naar het Kempenlandschap.

Fijne plekjes in de lage landen om te varen met je eigen sloep

De Biesbosch

Het Nederlandse Nationaal Park De Biesbosch is een prachtige omgeving vol water en natuur waar je uitstekend kunt genieten van pleziervaart op je sloep of tender. Als je er uitgekeken bent op het groen en het dierlijke leven, kun je ook gemakkelijk aanleggen bij mooie steden en stadjes als Dordrecht, Gorinchem, Woudrichem of een eindje verder weg ook Willemstad. Een prima besteding van een mooie vakantie zonder al te ver van huis te gaan in deze rare tijden dus.

De Dender

De Dender in België is een rivier die zich prima leent voor de pleziervaart. Het is er rustig en je kunt er idyllisch varen. Langs de Dender vind je heel wat aanmeerplaatsen die strategisch liggen voor bijvoorbeeld het aandoen van historische steden zoals Aalst, Ninove en Dendermonde. Ook kun je vanaf aanlegplaatsen mooie tochten kan maken in de natuur van het Scheldeland. Ook vind je tussen Dendermonde en Ath en mooi jaagpad langs de Dender. Let onderweg op de Schiptrekkersbrug in Denderleeuw en de Zwarte Fleschebrug in Pollare.

Dit is natuurlijk nog maar een kleine selectie van plekken in de lage landen waar het prettig varen is. Genoeg te doen dus op en langs het water in België en Nederland om ook dichter bij huis een fijne, ontspannen vakantie of een lekker weekendje door te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here