DELEN

Sportprijzen zijn een belangrijk onderdeel van elke sportcompetitie, en het ontwerp- en productieproces is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Het doel is om een prijs te creëren die de winnaars eren en waarderen en tegelijkertijd de evenement- of organisatie identiteit weerspiegelt.

In dit artikel beschrijven we hoe sportprijzen worden ontworpen en geproduceerd. Van het kiezen van het juiste materiaal tot het personaliseren van de prijs: wij leggen het proces stap voor stap uit!

Stap 1 : Definieer het doel en de boodschap

Voordat het ontwerpproces begint, is het belangrijk om te weten wat het doel is van de prijs en welke boodschap het moet uitdragen. Is het een prijs voor de algehele winnaar? Of is het bedoeld om specifieke prestaties of deelname te erkennen? Wat voor type prijzen wil je uitreiken, bekers en trofeeën, medailles, kampioensschalen of misschien wel rozetten?

Het antwoord op deze vragen bepaalt de stijl, grootte en materialen die worden gebruikt voor de prijs.

Stap 2: Kies het juiste materiaal

Er zijn veel verschillende materialen die worden gebruikt voor het maken van sportprijzen, waaronder kristal, porselein, metaal en acryl. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kosten, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Bijvoorbeeld:  kristalprijzen zijn elegant en duurzaam, maar ook duurder dan andere materialen. Acrylprijzen zijn betaalbaarder en gemakkelijk te personaliseren, maar ogen ook goedkoper.

Stap 3: Ontwerp de prijs

Nadat het doel en het materiaal zijn bepaald, is het tijd om het ontwerp van de prijs te creëren. Veel organisaties werken samen met een ontwerper of een prijsproducent die ervaring heeft in het creëren van sportprijzen. Het ontwerp moet de boodschap en het doel van de prijs uitdragen en tegelijkertijd aantrekkelijk en functioneel zijn.

Ontwerp de prijs

Stap 4: Produceer de prijs

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, begint het productieproces. Dit proces varieert afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt, maar in het algemeen bestaat het uit het maken van een mal, het gieten van de prijs en het afwerken met gravures en andere afwerkingen. Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren producent te vinden die de hoogste kwaliteit en afwerking garandeert, zoals Sportprijzen Nederland. Bij deze producent is het mogelijk om je eigen ontwerp te laten maken. Vaak is het ook mogelijk om staffelkorting te krijgen zodat je bij grotere oplages minder per prijs hoeft te betalen.

Stap 5: Personaliseer de prijs

Niks is mooier dan een gepersonaliseerde prijs in ontvangst nemen! Sportprijsproducten doen dit meestal een door een stukje tekst of een logo in de prijs te graveren. Een medaille met een gravure heeft bijvoorbeeld een grotere impact dan eentje met een standaard ontwerp. Verras de winnaar met een prijs die niet alleen leuk is, maar ook persoonlijk voelt voor ze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here