DELEN

Wil je na de coronatijd graag weer iets leuks doen met familie, vrienden of kennissen? Dan kan een high tea een heel leuk idee zijn. En het mooie is: dit kun je gewoon thuis organiseren! Bij het thuis organiseren van een high tea komt wel nog aardig wat kijken. Ben je benieuwd hoe jij thuis een geslaagde high tea kan organiseren? Wij geven je enkele handige tips in dit artikel.

Begin op tijd met plannen

Een high tea regel je niet even in één dag. Als je ervoor wilt zorgen dat jouw high tea geslaagd wordt, is het verstandig om op tijd te beginnen met plannen. Denk bijvoorbeeld aan het bedenken van hapjes, het opschrijven van de nodige ingrediënten en het daadwerkelijk klaarmaken van de recepten. Sommige recepten hoef je weinig voor te doen, maar het kan ook zo zijn dat je best een tijd kwijt bent aan het maken van een recept voor een high tea. Vooral als je de high tea met veel personen doet, kan dit flink wat tijd kosten. Als je op tijd begint met het maken van de recepten, bespaart je dit weer tijd op de dag van de high tea zelf. Zorg er wel altijd voor dat je de recepten ook weer niet te lang van tevoren maakt, want het moet natuurlijk wel vers blijven. Meestal kun je veel recepten al één tot twee dagen van tevoren maken. Hoe dan ook is het handig om op tijd te beginnen, want je zult zien dat je meer tijd kwijt bent dan je in de eerste instantie had gedacht.

Houd rekening met anderen

Grote kans dat wanneer je een high tea organiseert met meerdere mensen, je te maken hebt met bepaalde allergieën of hier bijvoorbeeld vegetariërs bij zitten. Ook bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat iemand zwanger is. Het is daarom goed om van tevoren aan het gezelschap te vragen of dit het geval is bij iemand. Zodra je een beeld hebt geschetst van mogelijke allergieën etc., is het voor jou makkelijker om hier rekening mee te houden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld verschillende hapjes maken, waarbij deze persoon of personen ook genoeg te eten hebben tijdens de high tea.

Kies voor verschillende soorten hapjes

Kies voor verschillende soorten hapjes

Bij een high tea horen zoete en hartige hapjes. Het is dan ook een goed idee om deze hapjes met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld eerst een zoete ronde, dan een hartige ronde. Het kan uiteraard ook andersom, kies hierbij iets dat je zelf fijn vindt. Inspiratie nodig voor wat lekkere hapjes voor jouw high tea thuis? Bij zoete hapjes kun je bijvoorbeeld denken aan muffins, scones, bananenbrood, kaneelbroodjes, taart, macarons, verschillende soorten fruit en chocolade. Grote kans dat onder andere de chocolade tijdens deze high tea heel geliefd gaat zijn. Mocht je ervan verzekerd willen zijn dat er genoeg chocolade is, zou je jezelf ook een chocolade fondue cadeau kunnen doen. Hiermee maak je de zoete ronde van jouw high tea helemaal af.

Tijd voor de hartige hapjes. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hapjes als sandwiches, worstenbroodjes, wraps, een soepje en bladerdeeghapjes. Er zijn echter talloze verschillende recepten te vinden, voor zowel zoete als hartige hapjes. Je kunt dus helemaal zelf bepalen welke recepten je uitkiest.

Drinken

Bij een high tea hoort natuurlijk ook drinken. Waar een high tea om bekend staat, is uiteraard de thee. Dit is dan ook zeker een aanrader. Het is een leuk idee om meerdere smaakjes thee aan te bieden voor jouw gezelschap. Als jullie even genoeg hebben van de thee op een gegeven moment, kunnen jullie natuurlijk ook gewoon iets anders drinken.

Met deze tips in je achterhoofd kun jij beginnen met het organiseren van een geslaagde high tea. Met een high tea thuis ga je in ieder geval een hele gezellige dag tegemoet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here