DELEN

Heb je eens zin in wat anders en wil je zelf een lekkere quiche maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met behulp van wat lekkere quiche recepten en deze handige tips heb jij in no-time een heerlijke quiche op tafel staan.

1. Paneermeel en eieren

Wanneer het om quiche gaat, zijn paneermeel en eieren misschien wel de meest belangrijke ingrediënten. Bedek de bodem van je quiche met paneermeel, zodat al het vocht van de vulling dat tijdens het proces verloren gaat, niet zo makkelijk in je bodem verdwijnt. Eieren zorgen er op hun beurt weer voor dat de vulling lekker stevig blijft en makkelijk stolt. Gebruik minimaal één ei per 100 ml vocht in de vulling!

Extra tip: Wil je de vulling zeker stevig hebben? Voeg dan wat geraspte kaas toe. Nog lekker ook!

2. Experimenteer met deeg

Er zijn verschillende soorten deeg dat je kunt gebruiken voor een lekkere quiche. Hoewel veel mensen vaak voor het standaard bladerdeeg gaan, is het eigenlijk verstandiger om deeg voor hartige taarten of zelfs deeg voor croissants te gebruiken. In tegenstelling tot bladerdeeg blijft dit deeg namelijk makkelijker knapperig, en is de kans op een zompige of zelfs natte bodem een stuk kleiner.

Quiche maken

3. Gebruik magere en droge ingrediënten

Heb je groenten voorgekookt? Laat ze dan goed uitlekken en droog ze even af met wat keukenpapier voordat je ze als vulling in de quiche verwerkt. Het vocht van ingrediënten kan namelijk voor een natte, slappe bodem zorgen. Gebruik je gehakt in je quiche? Gebruik dan (extra) mager gehakt. Dit gehakt heeft minder vet, en zorgt hierdoor sneller voor een knapperige bodem.

4. Gebruik de oven slim

Afhankelijk van de stand die je in de oven gebruikt, bepaal je de locatie van je quiche. Gebruik je bijvoorbeeld de boven onderwarmte stand? Zet je quiche dan wat lager in de oven zodat de onderkant goed verwarmt wordt. Hoe meer hitte de bodem raakt, hoe groter de kans op een knapperig korstje!

5. Breng goed op smaak

Door de neutrale smaken van eieren, room en veel quiche-ingrediënten, is het belangrijk om het geheel goed op smaak te brengen. Gebruik een paar eetlepels pesto, een paar teentjes knoflook of een lekker sterke blauwe kaas bijvoorbeeld. De smaken mogen best intens zijn om de neutrale smaken van eieren, room en groenten een kleine boost te geven.

Welke tips heb jij wanneer het om het maken van een overheerlijke quiche gaat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here