DELEN

Alleen gaan wonen is een stap die iedereen op een bepaald moment zal maken. En hoewel de meeste mensen best wel blij zijn om op eigen benen te staan, kan het toch een spannende ervaring zijn. Om je vriend of kind te steunen tijdens deze onderneming, kan je hen een cadeautje geven. Maar wat geef je aan iemand die voor het eerst alleen gaat wonen? 

Wanneer mensen verhuizen, geven ze vaak een housewarming. Een feestje waarmee ze hun huis of appartement inwijden met vrienden, een hapje en een glaasje. Genodigden brengen vaak een geschenkje mee voor het nieuwe huishouden. Vaak is dat iets praktisch, iets wat de nieuwe bewoner wellicht nodig zal hebben, maar misschien niet zelf aan gedacht zal hebben. 

Het perfecte housewarming geschenk

Een perfect geschenk voor iemand die voor het eerst alleen gaat wonen, is een praktisch geschenk. Iets dat nuttig is, maar niet tot de basisuitrusting behoort. Denk bijvoorbeeld aan een citroenpers of een pannenkoekenpan: nuttig, maar niet iets waar je zelf aan denkt om het meteen in huis te halen. 

Om het perfecte cadeau te bekomen, kijk je best naar de nieuwe bewoner. Geeft die persoon meer om gezelligheid of een stijlvol interieur? Dan is een luxueuze geurkaars of een huisplant een prima geschenk. Geeft die persoon meer om vers en lekker koken, dan is een kweekbak voor verse tuinkruiden een goed idee. 

Het perfecte housewarming geschenk

Dure cadeaus van kwaliteit 

Wanneer je gaat winkelen voor een geschenk voor een housewarming, is het verleidelijk om een goedkope optie te kiezen. Iets waar je niet te veel geld moet instoppen. Maar eerlijk? Goedkope spullen zijn niet altijd even kwalitatief. 

Om te voorkomen dat je met een geschenk van slechte kwaliteit komt aandraven, kan je misschien informeren bij andere genodigden en samenleggen voor een duurder geschenk. Denk bijvoorbeeld aan een goede wok. Een echt goede wokpan is wat duurder, maar gaat wel jaren mee. Het loont dus zeker de moeite om samen een duurder exemplaar te kopen. 

Work hard, party hard

Vind je het moeilijk om een geschenk te vinden? Misschien kan je een handje helpen bij het verhuizen en het inrichten. Dat is immers altijd meer werk dan je zou verwachten. De nieuwe bewoner is gegarandeerd blij met helpende handen die kunnen schilderen, verhuizen en meubels in elkaar kunnen zetten. Na een intense verhuis is een housewarming feestje des te leuker. Dus hef het glas op de nieuwe woonst! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here