DELEN

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Die trotse glimlach als je voor je auto staat, die glanst als een parel in de zon. Maar na verloop van tijd zie je de glans vervagen en kleine krasjes verschijnen op het oppervlak van je geliefde kar. Wat kun je doen om die ooit zo indrukwekkende glans te herstellen? Het antwoord is simpel: laat je auto simoniseren.

Het geheim achter simoniseren

Je auto simoniseren klinkt misschien als een ingewikkeld proces, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Het is een methode om de lak van je auto te beschermen en te laten stralen als nooit tevoren. Maar wat houdt het precies in? Bij auto simoniseren wordt er een speciale wax genaamd ‘auto polish’ aangebracht op de lak van je auto. Deze wax bevat polymeren en siliconen die een beschermende laag vormen op het oppervlak van de lak. Deze laag beschermt je auto tegen allerlei schadelijke invloeden, zoals UV-straling, vogelpoep, insecten en vuil. Het resultaat? Een diepe glans en een lak die er als nieuw uitziet.

Voordelen van je auto simoniseren

Nu je weet wat auto simoniseren inhoudt, laten we eens kijken naar de voordelen ervan. Waarom zou je deze procedure laten uitvoeren?

Ten eerste, de glans. Een gesimoneerde auto straalt als nooit tevoren. De diepe glans is een lust voor het oog en trekt zeker de aandacht. Of je nu je auto wilt verkopen of gewoon wilt genieten van een glanzende rit, simoniseren is de weg naar succes. Ten tweede, de bescherming. De beschermende laag die tijdens het simoniseren wordt aangebracht, beschermt de lak van je auto tegen allerlei schadelijke elementen. UV-straling kan de lak doen vervagen en verkleuren, maar met een goede simoniseerbeurt hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. En ten slotte, het onderhoud. Een gesimoneerde auto is veel gemakkelijker schoon te houden. Vuil en insecten hechten minder snel aan de gladde, gepolijste oppervlakte, wat betekent dat je minder vaak hoeft te schrobben en te boenen om je auto schoon te houden.

Auto simoniseren vs. auto interieur reinigen

Auto simoniseren vs. auto interieur reinigen

Terwijl auto simoniseren zich richt op het exterieur van je auto, is auto-interieur reinigen eigenlijk de tegenhanger voor het interieur. Tijdens een auto-interieur reiniging worden alle oppervlakken aan de binnenkant van je auto grondig gereinigd. Denk aan het stofzuigen van de vloermatten, het reinigen van de bekleding en het schoonmaken van de ramen. Het resultaat is een interieur dat er als nieuw uitziet en fris ruikt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here