DELEN

Karpervissen is een activiteit die ineens immens populair is geworden in Nederland in de afgelopen jaren. Vissen was natuurlijk al een geliefde sport en hobby, maar karpervissen wordt door veel mensen gezien als net wat stoerder dan gewoon vissen. Karpers zijn grote en sterke vissen die je niet zomaar even vangt. Een van de belangrijkste benodigdheden voor het karpervissen is het juiste aas. Je kunt niet zomaar hetzelfde aas gebruiken als bij het vissen op andere vissen. Welk aas heb je dan nodig? Dat gaan we je vertellen!

Karpervissen met speciale boilies

Een populair aas om te gebruiken bij het vissen op karpers zijn boilies. Boilies zijn bolletjes die gemaakt zijn van allerlei noten, zaden en meel die belangrijke voedingsstoffen bevatten voor karpers. Boilies zijn er in een hoop verschillende soorten en merken. Als je net begint met karpervissen, raden we je zeker aan om advies te vragen bij een speciaalzaak en hier ook je aas aan te schaffen. Zo weet je dat je boilies kopen hebt van goede kwaliteit waar jij grote karpers mee kunt gaan vangen!

Vissen op karpers met tijgernoten

Vissers die niet met boilies vissen, vissen meestal met partikels. Partikels is een verzamelnaam voor alle noten, zaden en bonen die gebruikt worden voor het vissen. Het is dus eigenlijk een onderdeel van boilies waar je mee vist. Tijgernoten zijn op dit moment het meest geliefd van alle partikels waarmee je op karpers kunt vissen. Karpers zijn namelijk echt dol op tijgernoten. Je kunt kiezen uit droge of gekookte tijgernoten. Droge tijgernoten moeten eerst gekookt worden voordat je ze kunt gebruiken. Dit kost nog best wat werk en tijd. De tijgernoten moeten eerst minimaal 24 uur weken in water en daarna moet je ze nog 45 minuten koken. Deze noten zijn goedkoper dan gekookte tijgernoten, maar de gekookte variant is meteen klaar voor gebruik.

Verschillende soorten tijgernoten

Er zijn veel mensen die met tijgernoten vissen, maar er bestaan ook een hoop verschillende soorten tijgernoten. Zo kun je kiezen uit diverse formaten en kleuren, ieder met hun eigen prijs en kwaliteit. De bruine tijgernoten zijn prijstechnisch het meest gunstig en komen ook het meest voor. De zwarte en witte varianten zijn wat duurder en worden dan ook wat minder vaak ingezet bij het karpervissen. Twijfel je nog erg welke soort tijgernoten het meest geschikt zijn voor jouw situatie? Vraag dan advies bij een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je het juiste aas en materiaal hebt om aan de slag te kunnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here