DELEN

De winter is zeker nog niet voorbij, maar we weten wel al dat deze editie van de donkere dagen van het jaar tamelijk plezierloos zijn. We konden dit jaar niet naar een kerstmarkt en andere winterse evenementen kunnen al ook al geen doorgang vinden. Alle reden dus om dat vanaf december 2021 eens goed in te gaan halen, mits we inderdaad niet meer hoeven te vrezen voor het coronavirus. We bespreken aantal vormen van ijsplezier waar gemeentes, bedrijven of attractieparken de bevolking blij mee zou kunnen maken.

Tijdelijke ijsbaan

Wat is er leuker dan een tijdelijke ijsbaan in het centrum van de stad of het dorp? Het is een luxe die doorgaans gesponsord wordt door bedrijven maar niet ieder jaar gerealiseerd kan worden. Is het er wel, dan het is een grote hit bij in het bijzonder de lokale kinderen. Het nodigt ook uit voor een setting met een kleine doch sfeervolle kerstmarkt, waar je in ieder geval warme chocolademelk en warme versnaperingen kunt krijgen. Na een rottige winter als deze, is een ijsbaan de volgende winter iets voor velen om naar uit te kijken. Hopelijk wordt de hint opgepikt en wordt er op verschillende plekken werk van gemaakt!

Curlingbaan huren

Curlingbaan huren

Een tijdelijke ijsbaan leent zich natuurlijk om rondjes op te schaatsen, maar er bestaan ook creatieve variaties op. Zo is een curlingbaan huren op locatie ook een mogelijkheid. Daar kunnen dan wedstrijdjes op georganiseerd worden. Het is iets leuks wat bedrijven voor hun medewerkers en klanten kunnen organiseren, maar het zou natuurlijk ook best leuk zijn voor de lokale gemeenschap. Dan maak je er een soort winterse bowlingbaan van, in de zin dat mensen een baan kunnen huren voor een uur om een potje curling te spelen. Natuurlijk kun je dat niet zomaar op Olympisch niveau, maar het is eigenlijk best een toegankelijk spelletje dat wat weg heeft van jeu de boules.

FunPark

Attractieparken zouden groter kunnen uitpakken met een tijdelijk FunPark. Zo’n FunPark bestaat dan uit meerdere ijsbanen die even wat meer bieden dan een normale ijsbaan. Daar hoort bijvoorbeeld een glijbaan van ijs bij, een curlingbaan en ijsfietsen waarmee wedstrijdjes gereden kunnen worden op een ijsbaan. Ook kunnen op ijsbanen met decoratieve afzettingen aparte hoekjes gecreëerd worden. Dit biedt dus ijspret voor zowel schaatsers als niet-schaatsers. Het kost iets, maar dan heb je ook een grote publiekstrekker. Alle reden dus om het bij jou in de buurt ter sprake te brengen!

Misschien hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt dat we nog wel het meest behoefte hebben aan iets om naar uit te kijken. Telkens weer is het uitzicht op verbetering van de huidige situatie uit noodzaak vooruitgeschoven. Wat fijn zou het daarom zijn om ijspret hebben om naar uit te kijken rondom de winterse feestdagen van 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here