DELEN

Met een antieke babykamer omarm je het nieuwe leven zonder de authentieke roots te vergeten. De inrichting van een antieke babykamer is wel complexer dan het antiek interieur in de rest van de woning. Dat heeft vooral te maken met de veiligheidseisen die we vandaag aan babykamerinterieur stellen. Zeker voor antieke wiegjes heeft dit gevolgen, maar ook bij sommige andere meubelstukken is het opletten geblazen.

Antiek wiegje

Antieke wiegjes zijn natuurlijk onmisbaar voor een antieke babykamer. Bij dergelijke antieke wiegjes wordt teruggekeerd naar het verleden. Ze werken met natuurlijke materialen en kiezen voor authentieke designs. Hierbij behoren zowel schommelwiegjes als standaardwiegjes en hangwiegjes tot de mogelijkheden. Hoewel het design altijd doet denken aan het verleden, voldoen deze wiegjes wel gewoon aan de hedendaagse veiligheidseisen. Via gespecialiseerde websites als Wiegjes.be vind je eenvoudig antieken wiegjes die ook 100% veilig zijn.

Een grote kast met authentieke elementen

Een grote antieke kast geeft al snel een brocante uitstraling aan de kamer. Kies daarbij voor een model dat authentieke lijnen combineert met facetgeslepen spiegels. Daarnaast kan je eventueel ook kiezen voor een echte antieke kast die je nog even onder handen moet nemen. Vooral het kastje verven in een pastelblauwe kleur die een tikkeltje vergrijsd is, is een goed idee. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een nieuw model in antieke stijl. Het voordeel van deze kasten is dat ze vaak nog te monteren zijn en je ze dus eenvoudiger in de kinderkamer krijgt.

Lederen zetel

De kans is groot dat je best veel tijd in de babykamer zal doorbrengen, bijvoorbeeld om een kindje met nachtangst te sussen of gewoon omdat je graag een boek leest in de nabijheid van je slapende baby. Daarom mag een antieke zetel nooit ontbreken. Kijk daarbij natuurlijk naar het comfort, maar kies tegelijkertijd ook voor een model dat de antieke stijl in eer houdt. Vooral zetels met art-deco-vormen, afgewerkt met (buffel)leder en zitkussens met een vrolijke lurexdraad, staan heel goed in een antieke kamer.

Antieke accessoires

Antieke accessoires babykamer

Binnen een antiek interieur is veel afhankelijk van de accessoires die je integreert. Bij een antieke babykamer is dat net hetzelfde. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor een antieke poppenwagen in combinatie met een mooie porseleinen pop. Verkies wel een houten poppenwagen zodat het geen stofmagneet wordt. Vooral de oude poppenwagens van Torck staan goed in een antieke babykamer. Als je liever voor hedendaagse accessoires kiest die toch een authentieke uitstraling hebben, is een houten schommelpaard eveneens een goed idee. Zeker met een zitplaat in lederlook staat zo’n schommelpaard altijd goed in een antieke babykamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here