DELEN

Dat het leven veranderd als je een baby hebt, heb je waarschijnlijk al ontdekt. Dat is best even wennen! In elk geval doe je deze 8 dingen heel anders dan voorheen…

1. Ssssttt!

Vroeger stampte je vrolijk door het huis. Als je kwaad was smeet je met de deuren en bij het afwassen rammelde je vrolijk met de potten en pannen. Tegenwoordig vlieg je al naar de deur nog voordat je visite er is, want stel je voor dat de deurbel de baby wakker maakt… Je sluipt door het huis en wacht met lawaaiige klusjes totdat je zeker weet dat de baby je niet hoort. Want als die eenmaal begint te huilen is de rust weer voorbij…

2. Spontaan ergens heen

Je kunt zeker nog spontaan ergens heen. Tenminste… Eerst bereken je even snel wanneer je baby weer voeding nodig heeft. Doe je dat in het openbaar, of doe je dat liever thuis voordat je vertrekt? Daarna pak je de luiertas in, inclusief zeker 5 kilo aan overbodige spullen. Sta je eindelijk klaar, blijkt dat je nog een luier moet verschonen. Spontaan is een heel stuk minder spontaan geworden dan het ooit was.

3. Me-time

Had je op je vrije dag nog weleens tijd om lekker je boek te lezen / in bad te gaan / te relaxen? Nu niet meer. Je merkt al snel dat je hier afspraken over moet maken. Je pikt tijdens dutjes elk minuutje mee, maar er ligt nog zoveel werk te wachten… Dus de me-time moet je nu echt afspreken met je man of vriend. Plus dat je dit het liefst buiten de deur gaat doen omdat een huilende baby op de achtergrond niet echt relaxend werkt.

4. Douchen en naar de wc gaan

Vroeger kon je op je gemakje een half uur douchen. Ook je toiletbezoek mocht je lekker rustig doen. Dat is nu wel voorbij: je kindje gaat dat niet makkelijker maken. Zelfs als je zeker weet dat de baby slaapt, steek je regelmatig even je hoofd buiten de deur om te horen of hij echt niet huilt. En je zult zien: zit je eens rustig op de wc, begint je kindje te huilen. Altijd.

5. Gespreksonderwerpen

Nu je eenmaal een kind hebt, is hij gespreksonderwerp nummer 1. Mensen zijn meestal meer geïnteresseerd hoe het met je kindje gaat dan met jou. Toch stoor je je daar niet aan, want het is ook jouw lievelingsonderwerp. Je bespreekt ook ineens allerlei gênante details, zoals de inhoud van de luiers en rare huiduitslag.

6. Shoppen

Ging je lekker shoppen op hoge hakjes en met een klein damestasje? Nu loop je liever op comfortabele sportschoenen en sleep je standaard een enorme luiertas mee. Bij elk jurkje is je eerste vraag: was je vlekken er makkelijk uit? Zomaar een paar uur shoppen lukt alleen nog als je je kindje tijdelijk aan iemand anders kan overdragen. Als het kindje eenmaal niet meer automatisch in slaap valt in de kinderwagen kun je rustig shoppen wel vergeten.

7. Intiem zijn

Niet alleen jij moet het ontgelden als er een baby is: ook manlief krijgt minder aandacht dan hem toekomt. Jij bent compleet uitgeteld ’s avonds. En met al die slapeloze nachten is de kans groot dat ook hij het liefst gewoon vroeg wil gaan slapen. In het eerste jaar dat je een baby hebt, heb je zo’n 25% minder vaak seks dan voorheen, en soms nog vaker!

8. Dutjes doen

Je baby doet een dutje. En jij doet vrolijk mee, want je raakt doodmoe van de nachtvoedingen. Daarmee doe je dus precies datgene wat je vroeger zei dat je absoluut nooit zou gaan doen. Dutjes zijn tenslotte alleen voor kinderen en voor oude mensen, toch?

Welke dingen doe jij anders nu je een kindje hebt?

DELEN
Vorig artikelB2B: 7 tips om omzet te genereren adhv Digitale Marketing en Customer Engagement
Volgend artikel6x huidverzorging winter
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here