DELEN

Baby schoentjes kopen – Voor je het weet, zet je kindje zijn eerste wankelende stapjes. Een prachtige mijlpaal in het leven van je kleintje! Als je kindje ook buiten gaat lopen, is het tijd voor de eerste schoentjes om mee te stappen. Maar wat zijn goede, eerste schoenen baby? Waar moet je op letten bij baby schoentjes kopen? Wij helpen je graag een handje met onderstaande tips!

baby schoentjes kopen

Schoenen baby wanneer?

Als je baby pas zijn eerste stapjes heeft gezet, hoef je nog niet direct naar de winkel te rennen. In het begin is het voor je kleintje belangrijk om zoveel mogelijk op blote voetjes te lopen. Wanneer je al eerder baby schoentjes koopt, zijn deze vooral bedoeld om de voetjes warm te houden, maar dat kan natuurlijk ook met mooie sokken.

Wil je toch graag de voetjes van je kindje beschermen als hij begint te lopen? Kies dan voor aangepaste slofjes met antislipzool die de anatomische vorm van de voeten respecteren. Bij twijfel is het een goed idee om advies te vragen aan de winkelmedewerker in de schoenenzaak. Onthoud in ieder geval dat je pas echte stapschoentjes nodig hebt als je kleintje goed kan lopen en ook buitenshuis stapt.

baby schoenen

Baby schoentjes kopen: waar op letten?

1. De juiste maat baby schoentjes

De juiste maat bepalen voor de eerste schoenen baby is niet gemakkelijk. De baby schoenen moeten goed aansluiten maar mogen zeker niet knellen. De schoenen moeten stevig om de hiel zitten, maar geven de teentjes wel een beetje wiebelruimte. Je kindje maakt namelijk dikwijls grijpbewegingen terwijl het leert stappen.

Hoewel je misschien geneigd bent om rustig alleen te gaan shoppen terwijl je kindje slaapt, of online baby schoenen wilt bestellen, neem je je kleintje toch beter mee naar een gespecialiseerde schoenenwinkel. Daar meten ze de voetjes van je kindje op de juiste manier en kunnen ze je helpen bij het maken van je keuze.

2. Baby schoenen van natuurlijk materiaal

Ga je baby schoentjes kopen? Kies dan voor schoenen van natuurlijk materiaal. Schoenen van zacht en soepel leder zijn bijvoorbeeld ideaal omdat de voeten kunnen ademen. Daarnaast is leder perfect om de warmte en het vocht te regelen. De zool van de schoen moet soepel zijn zodat de voetjes op een natuurlijke manier kunnen bewegen, net zoals bij blootvoets lopen. Te stugge zolen zijn dus niet zo’n goed idee. Dit geldt tot kinderen ongeveer schoenmaat 27 hebben.

3. Baby schoentjes met velcro of veters?

Ook de sluiting van de baby schoenen is belangrijk. Op het eerste gezicht lijkt velcro erg praktisch, maar toch kies je voor de eerste schoenen baby best veters. In de babyfase zal jij toch altijd de schoenen moeten aan- en uitdoen, dus dat is geen reden om voor velcro te kiezen. Het voordeel van veters is dat je ze beter kunt aantrekken waardoor de schoenen mooier aansluiten bij de wreef. In een latere fase, als je kind kleuter is, is velcro wél een goede keuze!

4. Dure baby schoentjes kopen?

Je zal het snel merken: de eerste schoentjes om mee te stappen zijn niet goedkoop. Echter zijn ze de investering dubbel en dik waard. Hoewel duurzaamheid ontzettend populair is, kan je beter geen tweedehands baby schoentjes kopen. De voetjes van je kindje zijn zo uniek en de schoenen zetten zich naar de voetjes. Dat laatste is onmogelijk met schoenen die al door een ander kindje gedragen zijn. Ook de eerste schoentjes van broer of zus gebruik je beter niet opnieuw.

eerste schoenen baby

Zo, dit zijn een aantal tips bij baby schoentjes kopen. Check minstens om de drie maanden of de schoentjes niet te klein zijn. Kindervoetjes groeien namelijk ontzettend snel. Probeer ook altijd schoenen te kiezen die niet te zwaar zijn. Het is belangrijk dat je kindje genoeg bewegingsvrijheid heeft.

Lees ook: Wat te doen bij luieruitslag baby?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here