DELEN

Ansichtkaarten worden ineens weer vaker verstuurd. Was er in vorige jaren nog een dip in het aantal verstuurde kaarten, dit jaar is er weer een groei. Hoe dat komt? Omdat mensen het juist heel leuk vinden om een gepersonaliseerde kaart te sturen of te ontvangen. Niet meer die standaard kaartjes uit de winkel, maar een kaart waar aandacht aan is gegeven.

Je ansichtkaart persoonlijk maken

Vroeger maakten veel mensen hun kaarten zelf. Maar nu hebben we meestal weinig tijd voor al dat knip- en plakwerk. Een kaartje uit de winkel is echter heel onpersoonlijk en saai. En daar komt de nieuwe hype vandaan: je postkaarten laten bedrukken. Je kunt de kaart helemaal zelf vormgeven. Je mag zelf een foto of afbeelding indienen die dan op de kaart wordt afgedrukt. Eventueel kun je er ook tekst op laten zetten.

Tips voor het personaliseren van kaarten

Wil je zelf een of meer kaarten laten bedrukken? Wij geven een aantal tips die helpen om het goed te doen:

  • Kies een gedetailleerde foto met veel pixels. De kaart wordt dan scherper afgedrukt.
  • Bij tekst is het belangrijk dat je het niet te klein laat drukken. Je kunt het op de voor- of achterkant laten drukken.
  • Veel kaarten? Laat dan eerst een proefdruk opsturen zodat je zeker bent dat het mooi is geworden.
  • Je kunt ook de envelop laten bedrukken voor een extra bijzonder geheel!
  • Bij veel kaarten kun je ook adresstickers laten afdrukken zodat je er weinig werk van hebt.

Persoonlijk, maar toch makkelijk

Postkaarten laten bedrukken levert een heel mooi persoonlijk resultaat op. Je kunt ze voor allerlei doelen gebruiken: als felicitatie, uitnodiging of condoleance. Je kunt online mooie afbeeldingen vinden, maar een persoonlijke foto is natuurlijk nog beter. Kies een lieve, grappige of bijzondere tekst om de kaart helemaal af te maken. Doe dit gericht aan de persoon en de gebeurtenis. Wil je bijvoorbeeld je beste vriendin feliciteren met haar zwangerschap? Dan stuur je een heel ander kaartje dan naar een je schoonouders die 30 jaar getrouwd zijn. Wil je het echt helemaal makkelijk regelen? Dan laat je het adres van degene die je wilt bereiken meteen op de kaart drukken. Hoef je hem alleen nog maar te voorzien van een postzegel en op de post te doen.

De meeste standaard kaarten missen een persoonlijke touch. Natuurlijk zijn die bloemen leuk of is dat beertje schattig, maar het is het nog nét niet. Je laat er niet mee zien dat je echt speciaal aan iemand denkt. Een persoonlijk kaartje dat je zelf hebt ontworpen, doet dat wel. Zo kun je echt met mensen meeleven en hen het gevoel geven gezien te worden.

 

DELEN
Vorig artikelFrisse kleuren in het interieur verwerken: hoe doe je dat?
Volgend artikelAls ZZP’er een hypotheek regelen
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here