DELEN

De meeste kinderen spelen graag binnen. Totdat het regent, want dan willen ze geheid naar buiten. Helaas hebben mama’s dat liever niet, want het geeft zo’n viezigheid. Toch blijkt dat spelen in de regen juist heel goed is voor kinderen. Tsja… wat moet je dan als mama? Hier vind je X handige tips als je kinderen buiten spelen als het regent.

1. Een ‘modderhoek’

Spreek met je kinderen duidelijk af tot waar de modder mag komen. Komen ze naar binnen? Dan worden de schoenen of laarzen in deze hoek afgedaan. Wees hier consequent in: ook om even naar de wc te gaan of water te drinken, gaan de schoenen netjes uit. Zo voorkom je een modderspoor door je hele huis.

2. Matten weg, handdoeken neerleggen

Deurmatten nemen goed vuil op, maar het is lastig om ze weer schoon te krijgen. Het kan handig zijn om de matten weg te bergen en er een stel (oude) handdoeken voor terug te leggen. Leg een grote handdoek op de grond, waar de kinderen hun schoenen aan en uit kunnen doen. Daarnaast leg je nog wat handdoeken neer om de kinderen zichzelf te laten afdrogen. Handdoeken zijn gemakkelijk te wassen en zo is de modderhoek snel weer opgeruimd.

3. In de regen spelen is gezond

Hoe vervelend je de regen zelf ook vind: kinderen vinden het heerlijk. Het is ook gezond, want in de regen spelen bevordert de weerstand. Probeer je te herinneren hoe jij de regen vroeger vond. Wat is er leuker dan hard door plassen te stampen? Doe je kinderen oude kleren aan en laat ze eens lekker vies worden. Of doe gewoon zelf gezellig mee!

4. Regenkleren of… juist niet?

Veel moeder doen hun kinderen regenkleren aan om ze droog te houden. Heel goed als je ze droog wilt houden, bijvoorbeeld onderweg naar school of naar een feestje. Maar als de kinderen buiten willen spelen, is regenkleding juist niet handig. Die kan behoorlijk smerig worden en is moeilijk schoon te krijgen. Bovendien: als een kind in de modder speelt, wordt het echt wel nat. Ook in regenkleren.

5. Opwarmen na de regen

Uiteindelijk kom je kinderen weer binnen, nadat ze zich nat hebben laten regenen. Ze moeten weer opgewarmd worden. Een voor een onder de douche, of samen in bad dus! Daarna zijn ze lekker rozig en slaperig. Dit is het perfecte moment voor quality time: lees ze een mooi verhaal voor of zing samen liedjes over de regen.

6. Spelletjes in de regen

Je kunt verschillende spelletjes doen in de regen. Natuurlijk blijven de normale spelletjes prima werken (de meeste tenminste). Maar je kunt ook gaan voor echte regenspelletjes. Lekker in de plassen stampen is bij de meeste kinderen favoriet. Daarnaast zijn er leuke spelletjes met de paraplu. Hier vind je nog meer leuke inspiratie voor spelletjes in de regen.

Buiten spelen in de regen heeft ook voor moeders wel voordelen. Ondanks dat het niet echt bevorderlijk is voor je huishouden, is het wel erg gezellig. Bovendien kun je er daarna nog extra van genieten als je kinderen weer lekker droog en warm zijn. Regen hoeft helemaal niet vervelend te zijn!

DELEN
Vorig artikelDe ideale school outfits voor je kids
Volgend artikelSweaters bedrukken: hier moet je op letten
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here