DELEN

Wanneer je een tweeling verwacht, heb je sommige dingen natuurlijk dubbel nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om twee babybadjes. Dat is logisch, want je kan maar één kindje tegelijkertijd wassen. Ook heb je twee autostoeltjes nodig, want je kan ze niet samen in één stoeltje proppen. Sommige zaken kan je echter wel combineren, zoals wandelwagens. Hieronder hebben we het over zo’n handigheidjes voor je toekomstige tweeling.

Tweelingwandelwagens

Speciaal voor tweelingen bestaan er handige tweeling wandelwagens. Hierbij zitten je kindjes naast of achter elkaar. Deze tweelingwandelwagens zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en je kindjes zitten soms ook in afwijkende kijkrichtingen. Je moet vooral zelf een beetje nagaan wat jij al dan niet fijn vindt. Let daarbij natuurlijk ook op andere zaken, zoals de grootte van de wielen of de opbergruimte.

Tweelingwieg

Vroedvrouwen zijn het erover eens dat tweelingen het beste slapen wanneer ze samen slapen. Ze hebben vaak een innige verbondenheid en ze waren per slot van rekening ook al samen in de baarmoeder aan het rondhangen. Een tweelingwieg voor je tweeling is dan ook een uitstekend idee, daarnaast is het als ouder gewoon eenvoudiger.

Tweelingvoedingskussen

De kans is groot dat je kleintjes alle twee op hetzelfde moment dorstig worden. En dan is het net zo handig dat je hen tegelijkertijd van de nodige energie kan voorzien. Hiervoor bestaan er speciale tweelingvoedingskussens. Je kindjes kunnen dan elk aan een borst plaatsnemen, terwijl je netjes hun hoofdje ondersteunt. Hydrofiele tweelingvoedingskussens krijgen daarbij de voorkeur.

Tweelingdraagzak

De tweelingdraagzak is een handige draagzak waarmee je beide kindjes kan dragen zonder dat je hiervoor handen hoeft te gebruiken. Zo blijven je kinderen altijd leuk bij jou en houd je je handen vrij om bijvoorbeeld deuren te openen. Ook als je de wandelwagen al hebt moeten inchecken op het vliegveld, kan je zo heel compact je kindjes dicht bij je houden.

Leuke tweelingkleding

Leuke tweelingkleding

Met een identieke tweeling kan je er natuurlijk voor kiezen om hen net hetzelfde aan te kleden, maar je kan er ook gewoon heel creatief mee omspringen. Denk bijvoorbeeld aan twee rompertjes met op het ene rompertje het opschrift “Control + C” en op het andere rompertje dan weer “Control + V”. Er zijn echt talloze grappige, maar vaak ook schattige opties. Laat je gerust helemaal gaan.

Tweelingzwembandjes

Met een tweeling wordt samen in het water dobberen een hele uitdaging. Er zijn echter tweelingzwembandjes die het alsnog veilig maken. Elk kindje neemt in één compartiment plaats en jij behoudt voortdurend het overzicht. In het midden is er vaak wat ruimte voor zwembadspeeltjes en ze kijken in elkaars richting zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen. Echt een aanrader!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here