DELEN

Als je kind vier wordt, is dat een belangrijke mijlpaal. Dit is de leeftijd dat hij naar school mag. Bovendien kan je kind nu al heel goed zelf spelen en is de motoriek ook al best goed. Er zijn nu dus nieuwe en uitdagende spullen nodig om hem bezig te houden. Weet jij nog niet wat je je kind gaat geven voor de vierde verjaardag? Hier vind je leuke inspiratie!

1. Een fiets

Veel kinderen krijgen op hun vierde verjaardag een mooie fiets. Dit is een prima leeftijd om te leren fietsen en het is ook best handig als je kind op de fiets naar school kan. Een kinderfiets hoeft niet altijd heel duur te zijn. Bedenk wel van tevoren welk formaat de fiets moet hebben en of je kind ook zijwieltjes nodig heeft. Een site met heel veel leuke kinderfietsen en informatie hierover helpt bij het maken van een goede keus.

2. Schoolspullen

Je kind gaat op school verschillende dingen nodig hebben. Dit is dus een goed moment om schoolspullen te geven. Wat dacht je van een stoere rugtas of een mooie broodtrommel? Ze zijn er in allerlei leuke dessins, bijvoorbeeld van de favoriete held of heldin van je kind. Voor jou lijkt het misschien een wat saai of simpel cadeau, maar de meeste kinderen zijn hier juist super trots op!

3. Overstappen van duplo naar iets anders

Rond de leeftijd van vier jaar maken veel kinderen de overstap van duplo-blokken naar iets anders. Sommige kinderen houden veel van bouwen en zij spelen graag met lego. Andere kinderen zijn juist dol op rollenspellen en zij vinden vaak playmobil leuker. Het hangt dus van je kind af wat de volgende stap is.

4. Spellen

Vanaf ongeveer vier jaar begrijpen kinderen steeds beter het concept van spelletjes. Je kunt nu bijvoorbeeld beginnen met het uitleggen hoe memory werkt. Vaak zijn kinderen dol op spellen en ze begrijpen er steeds meer van. Zeker nu ze ook op school spelletjes in de groep gaan doen.

5. Boekjes

Je kind leert in groep 1 nog niet zoveel woordjes. Maar veel kinderen vinden het wel erg leuk om te oefenen door middel van oefenboekjes met losse letters. Ze kunnen ook bij plaatjes zelf verhalen bedenken. En is je kind hier nog niet aan toe, dan is het vaak een goed idee om voorleesboekjes te geven.

6. Een tent / bouwspullen

Tenten roepen vaak iets bijzonders op. Ze geven je kind een eigen ruimte, een plek waar ze zelf mogen bepalen wat er gebeurt. Bovendien zijn tenten ook erg geschikt voor rollenspellen. Sommige ouders zetten een standaard tent of tipi op. Anderen laten hun kind zelf tenten bouwen. In het laatste geval moet je wel bedenken dat je regelmatig wat stoelen en/of tafels moet opofferen voor een mooie tent.

7. Muziek

De leeftijd van vier jaar is perfect voor het beginnen met muziek. Vaak maken peuters wel graag herrie, maar is het nog niet herkenbaar als muziek. Vanaf vier jaar leren kinderen er wat meer samenhangende muziek van te maken. Een muziekinstrument voor beginners is dus vaak een goede keus.

De vierde verjaardag is voor veel ouders – en kinderen – een echte mijlpaal. Je kind gaat steeds meer begrijpen en stapt over naar nieuwe soorten speelgoed. Ook leert een kind in deze tijd fietsen, wat ook weer bijdraagt aan de zelfstandigheid. Met een van deze 7 cadeaus maak je jouw vierjarige vast heel blij!

DELEN
Vorig artikelLast van ingegroeide haren? Zo voorkom je ze!
Volgend artikelDaarom vinden honden autorijden zo leuk!

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here