DELEN

Of je nu naar de camping in Friesland afreist of je reist naar de andere kant van de wereld. Wanneer je met kinderen op reis gaat is het nodig om extra voorbereidingen te treffen om het reizen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Reizen met kinderen kan soms wat extra stress opleveren voor de ouders. Zeker wanneer er verre reizen met kleine kinderen op de planning staan voelen de ouders meer stress om het goed te laten verlopen. Naast de extra voorbereidingen die nodig zijn zitten er ook veel voordelen aan om te reizen met jonge kinderen. Zo mag je vaak voor in de rij, zit je meestal vooraan in het vliegtuig op de beste plaatsen en zijn de mensen om je heen bereid je te helpen met het sjouwen van spullen. Ga je binnenkort op je reis met je kind en wil je de reis goed voorbereiden? Lees dan snel verder naar de 5 reistips voor reizen met kinderen.

Kidsproof

Als je gaat reizen met kinderen naar het buitenland doe je er goed aan om van tevoren goed uit te zoeken waar de beste plaatsen te vinden zijn waar het fijn is voor kinderen. Is er een speel gelegenheid in de buurt waar ze veilig kunnen spelen? Is het hotel kidsproof en zijn spullen zoals luiers en melk verkrijgbaar in de buurt waar je verblijft. Door dit soort zaken van tevoren goed uit te zoeken bespaart het je een hoop teleurstellingen wanneer je op plaats van bestemming arriveert. Door verschillende bestemmingen met elkaar te vergelijken kun je voor jezelf een goede keus maken en kies je een bestemming die past bij de leeftijd van je kind.

Medisch advies

Wanneer je naar een ver land op reis gaat met kinderen doe je er goed aan om van tevoren een medisch advies over het land op te vragen. Zijn er inentingen nodig? Is het een gebied waar veel malariamuggen voorkomen? Zo kan de GGD je een goed en passend advies geven op deze vragen. Zij kunnen per land precies vertellen waar je als ouder op moet letten wanneer je met een kind reist.

reizen-kinderen-2

Lees ook: Reizen met de trein: 5 tips!

Juiste spullen

Gelukkig ben je niet de eerste persoon die gaat reizen met kinderen. Er zijn tegenwoordig veel spullen op de markt die het reizen een stuk makkelijker maken. Zo is er een handig reistentje die eenvoudig mee te nemen is ontworpen voor kinderen waardoor ze altijd hun eigen slaapplaats hebben waar je die nacht ook verblijft. En zelfs voor tijdens lange vliegreizen zijn er bedjes ontworpen voor de allerkleinste waardoor ze zelfs dan door kunnen slapen. Bekijk dus goed welke spullen jouw reis een stuk aangenamer kunnen maken.

Vervoer ter plaatse

Wanneer je met kinderen reist heb je vaak een stuk meer bagage bij dan wanneer je met zijn tweetjes op pad gaat. Het is daardoor verstandig om te kiezen voor eigen vervoer wanneer je op bestemming bent aangekomen. Niemand vindt het leuk om kilometerslang met grote tassen te moeten slepen dus kies voor een huurauto of een scooter. Dit voorkomt een hoop gedoe en zo ben je direct in de gelegenheid om veel van de omgeving te kunnen zien.

Ben jij weleens met de kinderen op reis geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here