DELEN

Je hoort heel veel zwangere vrouwen vooral klagen. Dat hun buik zo zwaar wordt, dat ze zoveel last krijgen van maagzuur en dat ze niet meer in hun kleding passen. Toch heeft zwanger zijn ook veel voordelen!

1. Je hoeft de kattenbak niet te verschonen

Dit is het ideale moment om je man / vriend de kattenbak te laten verschonen. Dat wordt namelijk afgeraden als je zwanger bent, omdat er bepaalde bacteriën in kunnen zitten.

2. Je wordt overal geholpen

Als je zwangere buik echt zichtbaar wordt, gaan mensen daar rekening mee houden. Zo is het bijvoorbeeld heel fijn als iemand helpt met het tillen van zware spullen.

3. Altijd een zitplaats in het openbaar vervoer

Vrijwel altijd is iemand zo beleefd om op te staan als je buik zichtbaar is. En als je buik nog niet zichtbaar is, is het woord ‘zwanger’ echt een toverwoord om een zitplek te krijgen.

4. Je kunt (af en toe) je humeur lekker uitleven

Heb jij een keer een slecht humeur? Dan heb je nu de luxe om je af en toe even lekker uit te leven. Flink schreeuwen of mopperen dus! Wel daarna even je excuus aanbieden (ja, die hormonen he).

5. Je borsten worden groter

Al vanaf een paar weken zwangerschap kunnen je borsten gaan groeien. Vooral fijn als je een vrij kleine cupmaat hebt en graag iets groter wil. Lekker van genieten!

6. Je hebt altijd een goed excuus

Ben je iets vergeten? Zwangerschapsdementie bestaat echt. En heb je even geen zin meer in het feestje? Als zwangere moet je natuurlijk wel goed slapen he. Altijd een goed excuus bij de hand.

7. Shoppen!!

Voor jezelf heb je natuurlijk nieuwe kleren nodig, want je past na een poosje niet meer in je oude kleren. Maar ook voor je baby ga je van alles nodig hebben.

8. Je buik als bijzettafeltje

Je buik kan later in de zwangerschap prima fungeren als bijzettafeltje voor je bord of boek. Nu mopper je nog, maar als ie weg is ga je hem zeker missen.

9. Gezellig met zijn tweetjes

Je bent nu altijd overal met zijn tweetjes. Zonder dat die kleine vervelende buien heeft, steeds dreint of aan je been gaat hangen. Ook dit ga je absoluut missen als de baby is geboren.

10. Iedereen vraagt hoe het met jou is

Zolang je niet zwanger bent, krijg je alleen af en toe de vraag ‘hoe is het met je’. Ben je zwanger, dan vraagt echt iedereen het. En is de baby er, dan vraagt iedereen alleen nog ‘hoe is het met hem/haar’? Geniet van dit moment van exclusieve aandacht.

Zwanger zijn is niet altijd een lolletje, maar je kunt er wel mateloos van genieten. En deze 10 voordelen kende je misschien nog niet, maar je zult ze echt gaan missen als de zwangerschap voorbij is. Ken jij nog meer van die leuke/grappige/onbekende voordelen van zwanger zijn? Deel ze met ons!

DELEN
Vorig artikelDe veranda inrichten: 3x tips en ideeën
Volgend artikel4x tips voor een bleke huid
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here