DELEN

Wanneer je op het punt staat te bevallen, wil je zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht worden. Geen tijd dus om in alle haast je spulletjes nog te gaan zoeken. Bereid je goed voor en pak op voorhand een weekendtas met je essentials. Wat er allemaal mee moet naar het ziekenhuis, delen we hier met je!

Comfortabele kledij

Comfy kleding is zonder twijfel het allerbelangrijkste wat je moet meenemen. Bevallen in een strakke jeans is uiteraard niet aan te raden. Neem een loszittend kleedje mee of een comfortabele sweatpants: kortom, iets waar jij je prima in voelt. De gedachten aan de bevalling zelf zijn al spannend genoeg dus kies zeker voor comfort en ontspanning wat je kleding betreft. Assorteer je kleding met leuke sokken of fluffy slippers. Vergeet ook niet om lingerie mee te nemen. Je sexy string mag je thuis laten, die zal je helaas niet kunnen dragen na de bevalling. Ben je van plan om je baby borstvoeding te geven? Dan voorzie je best 1 of meerdere (voedings)bh’s. Voorzie sowieso bh’s of lingerie in een grotere maat. Je lichaam zal na de bevalling nog steeds min of meer dezelfde vorm aannemen als tijdens de zwangerschap. Bijgevolg zal je nog steeds lingerie moeten dragen in een grotere maat dan voor je zwangerschap.

Comfortabele kledij

Toilettas

Bij een bevalling komt heel wat kijken. Je lichaam maakt een grote verandering mee en dat kan mentaal zwaar wegen. Probeer je verblijf in het ziekenhuis dus zo comfortabel en prettig mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld je favoriete shampoo, conditioner, shower gel of bodylotion mee. Je lichaam goed kunnen verzorgen, kan je meer zen en ontspannen maken, op momenten dat je twijfelt of even niet op de roze wolk zit.

Boek of tijdschrift

Dit is vooral bedoeld in aanloop naar de bevalling toe. Wanneer het bijvoorbeeld nog urenlang duurt eer je genoeg ontsluiting hebt. Door het lezen van een boek of tijdschrift kan je je gedachten wat verzetten.

Nachtkleding

Voorzie een nachthemd of nachtjapon in een soepele stof die los om je lichaam zit. Kies zeker voor een kleedje of hemd en geen pyjama. Na de bevalling word je tenslotte regelmatig verzorgd en dan is het makkelijker om geen broek te dragen.

Baby’s eerste kleertjes

Je weet nu wat je allemaal mee moet nemen voor jezelf. Maar naast mommy care is er natuurlijk ook de baby! De eerste rompertjes, pyjama’s en knuffels heb je wellicht al met veel enthousiasme als eerste ingepakt. En terecht, want die mag je zeker niet vergeten! Denk ook aan accessoires zoals een zacht dekentje, fopspeen en babyslofjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here