DELEN

Backpacken is met name voor jongeren de ideale manier om rond te reizen. Je ziet op deze manier veel van de wereld en bovendien kun je je eenvoudig verplaatsen. Je hebt immers al je bezittingen in je backpack zitten. Geen gezeul met zware koffers of extra tassen. Veel backpackers reizen zonder veel geld uit te geven. Het is dus handig om goedkope landen te bezoeken. Wat zijn de goedkoopste landen om te bezoeken als backpacker? Wij zochten het uit! Hieronder de 10 goedkoopste backpack bestemmingen!

1. Bulgarije

Bulgarije is, net als veel andere Oost-Europese landen, spotgoedkoop. Zo is een biertje bijna even goedkoop als een glas water en zijn hostels ook zeer betaalbaar.

2. Bolivia

Bolivia is veruit het goedkoopste land in Zuid-Amerika. Daarnaast heeft dit land een rijke cultuur, prachtige natuur en vriendelijke inwoners. Zo vind je hier het bekende Andesgebergte, maar kun je ook op avontuur in het Amazonegebied!

3. Sri Lanka

Ook Sri Lanka is erg goedkoop. De inwoners van dit land zijn verschrikkelijk trots, maar ook erg gastvrij. Dit eiland heeft eigenlijk alles waar je als backpacker naar opzoek bent. Je kan hier goed surfen, cultuur opsnuiven in een van de vele tempelsteden of olifanten spotten tijdens een safari.

4. Mexico

Mexico is in opkomst als ‘backpack-land’. Dit prachtige land is relatief goedkoop en kan zeker niet op je bucketlist ontbreken. We raden je aan om de oude Maya tempels van Chichén Itza te bezoeken. Ook zijn de Mexicaanse stranden werkelijk waar adembenemend.  Kortom: Mexico is the best!

5. Nepal

Nepal behoort tot de 10 goedkoopste landen ter wereld. Zo kun je hier al een maaltijd krijgen voor 1 euro. Dit land is erg afhankelijk van het toerisme, de mensen zullen je dus welkom ontvangen!

6. Nicaragua

Ben jij avontuurlijk ingesteld en helemaal gek van de natuur? Dan is Nicaragua dé perfecte bestemming voor jou! Bovendien wordt Nicaragua gezien als een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Oh, en het is er spotgoedkoop natuurlijk!

7. Laos

Als je even heerlijk tot rust wilt komen is Laos de ultieme bestemming voor jou. Je kunt hier heerlijk ontspannen en het is er zeer goedkoop. Zo kun je al een bungalow in de jungle boeken voor minder dan 5 euro per nacht!

8. Cambodja

Cambodja is een van onze favoriete backpack bestemmingen in Zuidoost-Azië. Je vindt hier prachtige tempels en de mooiste spierwitte zandstranden.

9. Thailand

Thailand is niet meer zo goedkoop als vroeger, maar dit prachtige land verdient nog steeds een plekje in deze lijst. Met een dagelijks budget van 20 euro kun je hier eenvoudig rondkomen. Chiang Mai is de populairste stad onder de ‘Digital Nomads’, hier vind je dus genoeg jong en fruitig volk! Verder vind je hier oneindig veel prachtige eilanden met ’s werelds mooiste stranden.

10. India

Wil je backpacken, maar heb je een super laag budget? Dan is India het land voor jou! In het gigantische India ben je maanden, of zelfs jaren, zoet. Alles is hier spotgoedkoop. Je kunt hier voor een paar euro uiteten en voor een (gedeelde) kamer in een hostel betaal je niet veel meer. Het land barst van de diversiteit. Een echte aanrader voor de lowbudget-traveler!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here