DELEN

Sevilla wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van Spanje, zo niet dé mooiste. Een ding is zeker: Sevilla is de heetste stad van Spanje. In de zomer zijn dag temperaturen van boven de 40 graden Celsius geen uitzondering en ook de nachten zijn verschrikkelijk warm. Sevilla speelt echter slim in op deze hoge temperaturen. Over alle populaire straten hangen witte doeken, om de mensen tegen de zon te beschermen. Mede hierdoor noemt men Sevilla ook wel een ‘openluchtmuseum’. Wat is er nu precies te doen in deze historische stad? Hieronder de 10 leukste bezienswaardigheden van Sevilla en de omgeving!

Sevilla bezienswaardigheden top 10

1. Santa Cruz

Dit is de meest populaire wijk in Sevilla. Deze joodse wijk is als het ware het ‘oude centrum’ van de stad. Je vindt hier alle bezienswaardigheden op loofafstand en het stikt hier van de gezellige cafes en restaurants.

2. Giralda

Deze unieke klokkentoren bevindt zich vlakbij de kathedraal Maria de la Sede. Er hangen maar liefst 25 klokken in deze toren en overdag kun je deze toren beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht; vergeet vooral je camera niet! ’s Avonds is de toren niet geopend, maar wordt deze wel prachtig verlicht.

sevilla-bezienswaardigheden

3. Real Alcázar

De Alcázar van Sevilla is het koninklijk paleis. Dit gebouw wordt vandaag de dag nog steeds deels gebruikt door de huidige koninklijke familie. De rest van het paleis is toegankelijk voor het publiek.

4. Kathedraal Maria de la Sede

Deze gigantische Kathedraal is maar liefst 127 meter lang en 83 meter breed. Verschillende historici claimen dat dit het grootste Gotische kerkgebouw ter wereld is. De binnenkant van de kerk is nóg mooier dan de buitenkant, loop hier dus zeker even naar binnen!

5. Torre del Oro

Torre del Oro betekent in het Nederlands toren van goud. Deze toren stamt af uit de 12e eeuw en tegenwoordig zit hier een maritiem museum.

6. Plaza de España

Dit is veruit de meest kenmerkende plek van Sevilla. Dit gigantische plein van bijna 50.000 vierkante meter is prachtig versierd met kleurrijke tegeltjes, bruggen en fonteinen. Dit plein was onder andere te zien in films als Star Wars, Lawrence en The Dictator.

7. Casa de Pilatos

Dit is een prachtig paleis, bestaande uit zogeheten ‘Azulejos’. Dit zijn geverfde keramische tegeltjes. Ook de nette tuinen van dit paleis zijn een reden om hier een bezoekje te brengen!

8. Metropol Parasol

Dit moderne kunstwerk, ook wel de ‘Champignons van Sevilla’ genoemd is een prominent verschijnsel. Onder het kunstwerk vind je onder andere cafes, speeltuinen en een markt waar je lokale producten kunt kopen.

 

9. Plaza de Toros

Elke stad in Zuid-Spanje is gezegend met een ‘Plaza de Toros’, zo ook Sevilla. Deze wordt ook wel ‘La Maestranza’ genoemd en hier worden, ondanks de vele protesten, nog steeds stierengevechten gehouden. Het stierenvechten zelf is natuurlijk te verschrikkelijk voor worden, maar het gebouw zelf is prachtig vormgegeven.

10. Parque de Maria Luisa

Dit prachtige park ligt vlakbij het Plaza de España. Hier vind je ook twee van de bekendste musea van de stag. Namelijk, het Museo Arqueológico en het Museo de Artes y Costumbres Populares.

Ben je van plan om meer van Spanje te zien? Bezoek dan zeker Barcelona! Eerder schreven we al een artikel over De 10 leukste dingen om te doen in Barcelona!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here