DELEN

Madrid mag dan wel de hoofdstad van Spanje zijn, maar Barcelona is vele malen populairder als vakantiebestemming. Deze bruisende stad ligt aan de kust en barst van de culturele hoogstandjes. Welke dingen moet je nu echt zien tijdens een stedentrip naar Barcelona? Hieronder de 10 leukste dingen om te doen in Barcelona!

1. Park Güell

Park Güell mag zeker niet ontbreken. In dit park kun je eventjes ontsnappen aan de drukke stad en genieten van prachtige kunstwerken gemaakt door Gaudi. Met name de beroemde mozaïektrap is zeker een bezoekje waard!

2. Arco de Truinfo

De Arc de Triomf staat in Parijs, maar Barcelona heeft er ook eentje: De Arco de Truinfo is een prachtige, roodkleurige triomfboog. Je vindt deze vlakbij het Park de Ciutadella.

3. Sagrada Família

Deze prachtige kathedraal is zeer uniek! De bouw van de Sagrada Família begon in 1882 en de kerk is nu, zo’n 135 jaar later, nog steeds niet klaar! Naar verwachting wordt in 2016 de laatste steen gelegd. De kerk is oorspronkelijk ontworpen door Gaudi, maar er hebben door de tijd heen meerdere architecten gewerkt aan deze statige kathedraal. Je kunt deze kerk overdag bezoeken. Houd er wel rekening mee dat je niet te laat in de rij gaat staan, met name in de middag kan het er belachelijk druk zijn!

4. La Rambla

La Rambla is veruit de bekendste straat van Barcelona. Hier vind je allerlei straatartiesten. Muzikanten, tekenaars, levende beelden en nog veel meer. Pas wel op je bezittingen. Deze straat staat bekend om zijn zakkenrollers!

5. Camp Nou

Fc Barcelona is een van de populairste voetbalclubs ter wereld. Wanneer je vakantie naar Barcelona samenvalt met een wedstrijddag, dan moet je zeker een wedstrijd bijwonen. In het Camp Nou kunnen bijna 100.000 mensen zitten en heerst altijd een fantastische sfeer. Geen wedstrijd op het moment dat je in Barcelona bent? Je kunt het Camp Nou ook overdag bezoeken. Er is naast het stadion een geweldig museum waar je alle prijzen en nog veel meer kunt zien.

6. Ciutat Vella

Ciutat Vella is het historische centrum van Barcelona. Hier kun je prachtige foto’s schieten van typisch Catalaanse gebouwen. Ook vind je hier traditionele winkeltjes en kun je hier heerlijk uit eten.

7. Montjuïc

Montjuïc is een heuvel aan de rand van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. TIP: bezoek Montjuïc in de avond. Je hebt hier namelijk een prachtige fontein staan die ’s avonds verlicht wordt.

8. Barceloneta

Ook Barceloneta is een typische Catalaanse wijk. Dit gebied is onaangetast en je kunt hier de echte Catalaanse sfeer proeven. Ga uit eten bij een van de vele tapas barretjes of koop een leuk souvenirtje in de knusse winkeltjes.

9. Joan Miro

Het ‘Fundació Joan Miró’ is een museum voor moderne kunst. Dit museum bevindt zich op de heuvel Montjuïc en is zeker een bezoekje waard. Joan Miró is een Catalaanse kunstenaar en behoort tot de ‘surrealisten’. Je vindt hier meer dan 10.000 kunstvoorwerpen. Schilderijen, beeldhouwwerken, maar ook wandtapijten en tekeningen van deze grootmeester.

10. El Born

El Born wordt door velen gezien als de mooiste wijk van Barcelona. Deze wijk is ietwat toeristisch, maar minstens zo mooi als Barceloneta. Dit gebied bevindt zich naast de Gotische wijk en hier vind je onder andere het beroemde Picasso Museum. Je kunt in deze wijk heerlijk ontspannen rondwandelen en genieten van de prachtige gebouwen om je heen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here