DELEN

Bij Griekenland denken we natuurlijk gelijk aan feta, gyros en STRAND! Griekenland kent vele eilanden, de een nog mooier als de ander. Dit kan soms nogal overweldigend zijn, welk eiland is nu het leukst voor jou? Al helemaal als je alleen maar een paar weken per jaar op vakantie kunt gaan, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Daarom in dit artikel de 12 leukste Griekse eilanden voor een heerlijke strandvakantie!

Kefalonia

1. Kreta

Kreta is hét ideale eiland voor een heerlijke strandvakantie. Je vindt hier van alles wat. De Oost-kust is een paradijs voor de feestganger, maar Kreta is meer dan alleen Chersonissos… Met name het Westelijke gedeelte van het eiland is erg rustig. Hier kun je ontspannen aan het strand liggen en genieten van een heerlijk bakje koffie in een van de vele pittoreske barretjes.

2. Naxos

Op Naxos vindt je eindeloze zandstranden en prachtige rotsen waar je vanaf kunt duiken. Het is een rustig eiland waar niet veel gebeurd, perfect voor als je op zoek bent naar een ontspannen vakantiebestemming!

3. Mykonos

Mykonos is ook een geweldig eiland. Dit eiland wordt ook wel ‘Het Ibiza van Griekenland’ genoemd en dat is niet voor niets. Vele BN’ers en Hollywoodsterren vertoeven jaarlijks op dit prachtige eiland. Je kunt hier geweldig uitgaan en de stranden zijn (uiteraard) parelwit.

4. Kefalonia

Kefalonia is een prachtig eiland, wat (nog) niet bij veel mensen bekend is. Je kunt dit eiland eenvoudig bereiken, omdat Kefalonia gezegend is met een eigen vliegveld. Op dit eiland vind je prachtige groene bossen, witte zandstranden en je wordt natuurlijk omringd door de prachtige turquoise blauwe oceaan!

5. Corfu

Corfu licht ten westen van het vasteland en is een van de meest populaire eilanden. Corfus ie een divers eiland waar voor iedereen wel wat te doen is. Op dit eiland vind je prachtige groene bossen, pittoreske witte dorpjes waar je heerlijk kunt eten en natuurlijk de meest prachtige stranden.

6. Skopelos

Skopelos behoort tot de zogeheten Sporaden-eilanden en dit eiland is wereldberoemd. Op Skopelos is de populaire film ‘Mamma Mia’ voor het grootste gedeelte opgenomen. Je vindt hier veel pijnbomen en prachtige kleine strandjes. Skopelos-stad staat vol met prachtige witte huisjes met oranjedakpannen. Vergeet vooral niet uiteten te gaan op de boulevard!

7. Skiathos

Net als Skopelos behoort Skiathos ook tot de Sporaden-eilanden. Dit eiland is iets kleiner als Skopelos, maar minstens zo mooi! In Skiathos-stad kleuren de huizen wit en wordt je omgeven door knalroze bloemen.

8. Rhodos

Rhodos is het op 3 na grootste eiland van Griekenland. Dit prachtige eiland beschikt over een indrukwekkende flora en fauna en daarnaast vind je hier tientallen prachtige stranden, de een nog mooier dan de ander. Het klimaat van dit eiland is, net zoals bij veel andere Griekse eilanden, ideaal. Zachte winters en niet al te hete zomers!

9. Paros

Paros is in opkomst. Het eiland heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als toeristische hotspot, zonder dat het zijn charme heeft verloren. De hoofdplaats is Parikia en hier vindt je echt alles. Een gezellige boulevard, spierwitte huisjes met blauwe raamkozijnen en natuurlijk prachtige stranden. Voor een ontspannen vakantie is Paros ideaal!

10. Santorini

Santorini is misschien wel het meest bekende Griekse eiland. Dit piepkleine vulkanische eiland ligt in de Cycladen en is razendpopulair. Nadeel van dit eiland is de relatief hoge prijzen. Vergeleken met andere Griekse eilanden betaal je jezelf hier suf wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat. Ook accomodaties zijn erg duur, maar dan heb je ook wat. De meeste hotels en appartementen zijn erg luxe en van alle gemakken voorzien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here