DELEN

De aarde is gigantisch en er zijn zoveel mooie plekken die je zou moeten zien. Helaas is het vrijwel onmogelijk om alles te zien. Daarom hebben wij een top 10 samengesteld met dé mooiste plekken op aarde.

1. Jaipur, India

Deze stad staat ook wel bekend als de Roze Stad vanwege de rozekleurige gebouwen die hier staan. De Haha Mahal oftewel het Windpaleis is het bekendste roze gebouw in deze stad.

2. Sossusvlei, Namibië

In deze regio vind je de hoogste zandduinen ter wereld. Zo staat hier een zandduin van meer dan 500 meter hoog, wow!

3. Blue Lagoon, IJsland

De wereldberoemde Blue Lagoon bevindt zich ten zuiden van de stad Reykjavik. Dit felblauwe water is een uniek fenomeen. Ook schijnt dit geothermische water goed te zijn voor je huid!

mooiste-plekke-op-aarde-blue-lagoon

4. Bagan, Myanmar

Bagan is een eeuwenoude stad in Myanmar. Deze stad bestaat uit meer dan duizend Boeddhistische tempels en pagodes. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over deze unieke stad.

mooiste-plekke-op-aarde-bagan

5. Havasu Falls, Arizona (VS)

Deze prachtige watervallen zijn alleen te voet bereikbaar. Wil je een frisse duik nemen? Dan moet je eerst 16 kilometer door de bergen wandelen. Dit is het gelukkig dubbel en dwars waard!

mooiste-plekke-op-aarde-havasu-falls

6. Krabi, Thailand

Dit eiland ligt aan de westkust van Zuid-Thailand en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Wow, na het zien van de foto’s snappen wij wel waarom!

mooiste-plekke-op-aarde-krabi

7. Torres del Paine, Chili

Door velen wordt Torres del Paine gezien als een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Hier vindt je prachtige bergen die je nergens anders ziet!

Chili-mooiste-plekken

Bekijk ook zeker deze prachtige plekken in Chili!

8. Bora Bora, Frans-Polynesië

Je hebt vast wel eens van Bora Bora gehoord. Dit eiland wordt ook wel gezien als een paradijs op aarde. Bora Bora ligt in de Stille Zuidzee en de fel-turquoise zee, prachtige koraalriffen en drijvende bungalows zijn een uniek verschijnsel!

mooiste-plekke-op-aarde-bora-bora

9. Oia, Griekenland

Oia is een stadje op het Griekse eiland Santorini. Hoewel alle Griekse eilanden prachtig zijn, steekt Santorini er met kop en schouders bovenuit. Oia is gebouwd op kliffen en vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de Egeïsche zee!

mooiste-plekke-op-aarde-oia

4Lees ook: De 10 mooiste Griekse eilanden voor een heerlijke strandvakantie!

10. Great Barrier Reef, Australië

We hebben allemaal weleens foto’s gezien van het Great Barrier Reef in Australië. Dit gigantische koraalrif bestaat uit meer dan 2.900 riffen en 900 eilanden en is het grootste koraalrif ter wereld. Dit rif is zelfs te zien vanuit de ruimte en behoort tot een van de zeven wereldwonderen.

mooiste-plekke-op-aarde-great-barrier-reef

Welke van bovenstaande plekken heb jij al eens bezocht of wil je zeker eens bezoeken? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here