DELEN

Montreal is een prachtige stad in het Canadese Quebec. Deze stad ligt op een steenworp afstand van New York en doet naar ons inziens weinig onder voor deze wereldstad. Hieronder 11 dingen die je absoluut moet zien in Montreal!

Mont Royal

De Mont Royal is groot groen park gelegen op een grote heuvel midden in de stad Montreal. Deze heuvel is 125 miljoen jaar geleden gevormd door een stroom magma die in de aardkorst opsteeg. Nu zorgt deze bezienswaardigheid ervoor dat de bevolking er kan genieten van een prachtig uitzicht over de gehele stad. De hoogste heuveltop ligt 233 meter boven het zeeniveau. Je kan in het park heerlijke wandelingen maken en genieten van de prachtige natuur.

La banquise poutin

Bij dit restaurant kun je zonder twijfel de lekkerste poutin eten. Dit lokale gerecht bestaat uit frietjes met daarover heen gesmolten kaas wat vervolgens in rundvleesjus wordt gedrenkt. Tegenwoordig kun je dit lokale gerecht helemaal naar eigen smaak aanpassen want zo kun je er crème fraish aan toevoegen of wat stukjes worst. Dit gerecht gaat je zeker smaken na een wandeling door de stad.

St paul street

Paul Street is een van de oudste en tevens gelijk mooiste straten van Montreal. Je mag deze straat dan ook zeker overslaan. Je vind er volop kleine boetiekjes, kunstgalerijen en uitstekende restaurants. Ook het nachtleven is hier fantastische en trekt dan ook veel toeristen aan.

Basilique Notre- dam

De Basilique Notre-dam ligt centraal in het midden van de stad aan een groot plein met wederom een prachtige fontein. Volgens vele is dit een van de mooiste kerken welke Montreal rijk is. Met zijn heldere kleuren en houtsnijwerk is het een lust voor het oog.

St Viateur Bagels

Een bezoek aan deze bagel zaak is een echte must wanneer je in Montreal bent. St Viateur Bagel is een van de weinige bagel zaken waar de bagels in een originele hout gestookte oven gebakken worden. En dit proef je! Gelukkig hebben ze meerdere locaties door de gehele stad, waarvan sommige zelfs 24 uur per dag geopend zijn.

Mile End

Deze kunstzinnige wijk Mile End is te verkennen doormiddel van de vele tour die worden aageboden. Maar het is ook zeker een optie om zelf op pad te gaan en de vele verschillende maar absoluut prachtige muurschilderingen die deze wijk rijk is.  Ook zijn er talloze bistro’s, cafe’s en andere hippe tentjes aanwezig.

Biodome

De Montreal biodome is een aquarium, natuurreservaat en dierentuin in een. Er zijn binnen in het wat apart uitziende gebrouw in het biodome 5 verschillende ecosystemen te ervaren. Zo zit elk leefgebied vol met wilde dieren.  Neem rustig te tijd zodra je binnen bent zodat je alle dieren kan ontmoeten.

Museum of fine arts

In deze klassieke omgeving kun je een kijkje nemen in het unieke culturele erfgoed van Canada. Het is het grootste museum van de stad welke inmiddels uit 5 verschillende paviljoens bestaat welke samen zo een 40.000 verschillende voorwerpen bevatten. Je kunt zelf kiezen in welke volgorde je de paviljoens bezoekt.

Au sommet

Au sommet is het hoogste gebouw van Montréal wat een fantastische 360 graden panoramische uitzicht biedt over de gehele stad. Vergeet je fotocamera niet! Ook bestaat de mogelijkheid om te dineren bij dit prachtige uitzicht bij een van de restaurant die aanwezig zijn in het gebouw.

La ronde

La ronde is een amusementspark wat uitermate geschikt is voor een gezellig dagje uit met de hele familie. Het attractiepark ligt op het eiland Ile Sainte – Helene ten zuiden van Montréal.

Vieux Montreal

Vieux Montreal is het oudste gedeelte van de stad. Als je rondloopt in deze wijk zie je overal  nog de 18 -eeuwse huizen en wandel je door de vele smalle steegjes. Het is een van de grote trekpleisters van de stad. Tevens is ook de haven Vieux – Port hier gevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here