DELEN

Azië is al geruime tijd een absolute topbestemming als het gaat om vakantie vieren. Om verschillende redenen bezoekt men graag een van vele mooie Aziatische landen. Voor de een is dat de bijzondere cultuur, voor een ander de indrukwekkende natuur, en weer een ander zal de geschiedenis aanvoeren als reden voor een bezoek. Een van de meeste bezochte Aziatische steden is dan ook Hong Kong. Deze voormalige Britse kolonie staat hoog op het verlanglijstje van vele reizigers, en niet zonder reden. Hong Kong is behalve een wereldstad, ook de stad die je iedere weer zal verbazen. We zetten de leukste dingen van Hong Kong op een rijtje zodat je precies wat je kan doen in deze mooie stad.

De Skyline vanaf Kowloon

Als je in Hong Kong bent, kan je er niet omheen: het bewonderen van de skyline van Honk Kong. Het zicht op de stad, de wolkenkrabbers, alles wat Hong Kong zo herkenbaar maakt. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de Avenue of the Stars. Hier vind je de handafdrukken van diverse beroemdheden die hun roots in Azië hebben. Doe jezelf een groot plezier en bezoek deze locatie rond 20.00 uur, je bent dan getuige van een spectaculaire lichtshow met muziek en vuurwerk.

De Tian Tan Boeddha

Azië bezichtigen zonder een bezoek te brengen aan een van de meest indrukwekkende Boeddha beelden kan natuurlijk niet. Hong Kong heeft onder andere de beroemde Tian Tan Boeddha. Dit bronzen Boeddhabeeld van 34 meter hoog is onderdeel van het Po Lin klooster en is een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Je kan deze locatie bereiken na een rit van 5.7 kilometer met de kabelbaan, een meer dan bijzondere ervaring.

tian-tan-buddha-hong-kong-bezienswaardigheden

Chi Lin

Als het ontdekken van de Chinese cultuur de reden is voor een bezoek aan Hong Kong dan mag je natuurlijk niet terug naar huis gaan zonder een bezoek te hebben gebracht aan het nonnenklooster van Chi Lin. Dit klooster, gebouwd in de stijl van de beroemde Tang-dynastie is zonder twijfel het mooiste klooster van Hong Kong. De bijzondere architectuur maakt dit klooster tot een uniek gebouw. Het klooster heeft door de aanwezigheid van scholen en diverse winkels meer weg van een groot centrum en is geheel gratis te bezoeken. Als je nog tijd over hebt, overweeg dan ook een bezoek aan de nabij gelegen Nan Lian Garden, een klassiek Chinese tuin, geheel in stijl van de Tang-dynastie.

Lees ook: 5 bezienswaardigheden in Mexico

Ben jij weleens in Hong Kong geweest? We horen graag je ervaringen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here