DELEN

Seoul stijgt steeds verder in de lijst van de perfecte stad voor een stedentrip. In deze hypermoderne stad van Zuid- Korea gaat het leven 24/7 door. Zelfs de shoppingmalls zijn hier 24 uur per dag open. En wist je dat Seoul ook nummer 1 bestemming is voor plastische chirurgie? Mensen van over de hele wereld vliegen hiernaartoe om iets aan zichzelf te laten doen. Kijk er dus niet gek van op dat erop bijna op iedere hoek van de straat wel een plastisch chirurg is gevestigd. Ben je benieuwd naar wat er nog meer te ontdekken valt in Seoul? Lees dan snel verder naar de volgende 4 bezienswaardigheden

Changdeokgung

Dit paleis is bekend vanwege zijn prachtige architectuur. Het gebouw is in 1405 gebouwd maar is tijdens de Japanse invasie in 1592 voor een gedeelte verwoest geraakt. Toen de oorlog voorbij was is heeft de Koreaanse regering geprobeerd om het gebouw zo goed mogelijk te restaureren naar zijn oorspronkelijke staat. Na deze restauratie is het paleis op de UNESCO-werelderfgoedlijst toegevoegd. Changdeokgung staat tegenwoordig bekend als het paleis van de macht. Het is zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip in Seoul.

Shoppen

Er is geen plek op aarde waar je zo goed kan shoppen als in Seoul, zelfs New York valt hierbij in het niet. De shoppingmalls zijn 24 uur per dag geopend en je kan er werkelijk alles krijgen. Steeds meer grote bekende winkelketens hebben ook hun weggevonden naar deze levendige wereldstad. Maar ook echte authentieke Koreaanse spullen zijn er nog genoeg te vinden. Zoek dus een leuk souvenir uit als aandenken aan je Seoul trip.

seoul-2

Lees ook: 5 dingen om te doen in New York!

Seoul N Tower

De Seoul N Tower staat op de top van de Mount Namsan. Je kan ervoor kiezen om met de kabelbaan omhoog te gaan, met een van de pendelbussen of wandel zelf de route door het Namsan park. Zeker tijdens het bloesem seizoen is deze wandelroute een echte aanrader. Het zal lijken alsof je door een schilderij wandelt, zoveel prachtige bloeiende bloesembomen. Voor fotografen en filmmakers is dit een geweldige locaties om wat mooie shots te schieten tijdens je stedentrip. Zodra je bovenkomt zijn er verschillende terrassen en restaurants waar je wat kan eten. En het uitzicht wat je hebt vanuit de Seoul N tower zelf over de gehele stad is adembenemend. De beste tijd om de toren te bezoeken met de bloeiende bloesems is in het voorjaar.

seoul-3

Lees ook: Zo vind je de goedkoopste vliegtickets!

Cheonggyecheon rivier

Dit is echt een must do tijdens je stedentrip naar Seoul. Door de gehele stad loopt de Cheonggecheon rivier, welke een stuk lager ligt dan de wegen die door de stad lopen. Zodra je een wandeling maakt langs de rivier ben je afgeschermd van alle geluiden die afkomstig zijn van de stad. Dit is een fijne rustgevende afwisseling tijdens het shoppen. Veel locals spreken hier ook af met vrienden of komen hier om te sporten. Iedere avond zodra het donker is begint er een lasershow over de gehele rivier. Het beste moment om de wandeling te maken is dus net naar zonsondergang.

Ben jij weleens in Seoul geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here