DELEN

Denk aan een 100 kilometer lange kustlijn, helder blauw water van de Adriatische zee, middeleeuwse dorpjes en een indrukwekkend en gevarieerd landschap. Montenegro mag dan voor de gemiddelde toerist wellicht een onbekende vakantiebestemming zijn, het is slechts een kwestie van tijd voor het Monaco van de Balkan echt wordt ontdekt. Buiten de ideale ligging van het land, het grenst aan de Adriatische Zee met landen als Kroatië, Bosnië en Herzegovina als directe buren, is het ook een land met enorm veel bezienswaardigheden. Ben je van plan je volgende vakantie hier door te brengen, breng dan zeker een bezoek aan de volgende locaties en bezienswaardigheden:

montenegro-tips

Servisch-Orthodoxe kerk Hristovog Vaskrsenja

De hoofdstad Podgorica mag uiteraard niet ontbreken aan je bucketlist als je Montenegro bezoekt. Een van de vele blikvangers is de Servisch-Orthodoxe kerk Hristovog Vaskrsenja. Ondanks de jonge leeftijd van de kathedraal (de kerk is in 1993 gebouwd), is het een blikvanger van de eerste orde. De indrukwekkende buitenkant nodigt uit om even stil te staan, de kerk te bewonderen en ook de binnenkant te bekijken.

Millennium brug

Het is, in de meest letterlijke zin, een sterk staaltje moderne bouwkunst. De Millenium brug die de  Morača rivier in de hoofdstad Podgorica overspant, is een ontwerp van een Sloveens bedrijf en werd gebouwd in 2005. Op de nationale feestdag van Montenegro (13 Juli) werd de brug onthuld en omspant een lengte van maar liefst 140 meter. De twaalf staalkabels geven de brug een unieke uitstraling, met name in de avond, als de brug verlicht is, is het een adembenemend gezicht.

Het klooster van Cetinje

In het zuidwesten van Montenegro vinden we de berg Lovćen. Voor veel Montenegrijnen een heilige berg vanwege de ligging van het mausoleum van Njegoš, de voormalige prins-bisschop van Montenegro. Hier ligt ook de plaats Cetinje, de vestigingslocatie van een van de belangrijkste kloosters van het land. Het klooster bezit een aantal bijzonderheden waaronder byzantijnse iconen en wandschilderijen uit de middeleeuwen. Ook bevinden zich hier de restanten van de Heilige van Cetinje en een gemummificeerde hand van Johannes de Doper.

Sveti Stefan: het Monaco van de Balkan

Voor de liefhebbers van een indrukwekkende strandvakantie, is een bezoek aan Sveti Stefan een absolute must. Het is populairste eiland voor de kust van Montenegro en wordt niet voor niks het Monaco van de Balkan genoemd. Het eiland fungeert als een soort mega-resort waar je alles vindt om je vakantie meer dan compleet te maken. Het eiland is via een dam verbonden met het vasteland van Montenegro en uiteraard bezit het een van de mooiste stranden van het land.

Lees ook: De 10 mooiste plekken op aarde

Ga jij een van deze plekken bezoeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here