DELEN

Vakantie is een mensenrecht. Dat staat dan ook te lezen in artikel 24 van de Universele verklaring van de rechten van de mens. Toch kan zo’n vakantie al snel wat kosten en beperken budgettaire bekommernissen ons soms tot de kust of de Ardennen. Echter kan je ook goedkoop een internationale vakantie boeken, zelfs tijdens het hoogseizoen! Dat tonen ook onderstaande voorbeelden aan.

Op vakantie naar Montenegro

Montenegro is niet meteen de plek waar je bij een vakantie naar de zon aan denkt. Toch kent het een mediterraan klimaat, terwijl het er spotgoedkoop vertoeven is. Onder andere de Baai van Kotor moet je echt wel eens bezoeken. Hier ontmoet de ongerepte natuur immers middeleeuwse dorpjes en kan je er zelfs een zomers festivalletje meepikken. Het zijn dus heus niet alleen wandelaars en zonnekloppers die er hun heil zoeken. Via Airbnb kan je er goedkoop verblijven en ook de prijzen voor vliegtickets zijn vrij laag. Dat is al helemaal waar indien je ook nog eens een korting weet te verzilveren. Onder andere via Goedkoop.be spoor je eenvoudig acties en kortingen op.

Genieten in Hongarije

In een recent onderzoek ging reiswebsite Skyscanner nog op zoek naar de goedkoopste vakantiebestemmingen. Hiervoor hield het onder andere rekening met het verblijf, restaurantprijzen, taxiprijzen en de prijzen voor vliegtickets. Op plaats één noteerden ze Hongarije. Opnieuw een vrij onbekende reisbestemming boordevol potentieel. Onder andere Boedapest oogt fenomenaal. Indien je er verblijft moet je zeker eens het parlementsgebouw bezoeken. Buiten Boedapest is er dan weer het Balatonmeer. Dit is het grootste meer van Europa en wordt ook wel eens de zee van Hongarije genoemd. Je kan er zeilen en zwemmen, terwijl het water er een aangename temperatuur van 25°C heeft. Een aanrader!

India, voor als het wat langer mag zijn

De goedkoopste reisbestemming ter wereld is India. Hier verblijf je voor nog geen 8 euro per nacht in een luxueus hotel. Het reisbudget beperkt zich tot zo’n 20 euro per dag en voor dat geld eet je in de beste tenten en reis je in eerste klasse van stad tot stad. De ene dag laat het streetfood in New Delhi jou nog watertanden, terwijl je je een dag later klein voelt bij die eerste aanblik op de Taj Mahal. Het is één van de tofste landen om te backpacken, maar de prijzen voor vliegtickets lopen er in het hoogseizoen wel op tot zo’n 600 euro voor een retourtje. Enkel indien je kiest voor een langere vakantie weet die hogere investering zich terug te verdienen.

Of zoek jouw vakantie dichtbij

Verkies je toch een kortere vakantie? Dan kan je ook kiezen voor een vakantie in Nederland of Frankrijk. Uiteraard zijn deze landen iets duurder, maar je kan wel gewoon jouw eigen wagen gebruiken en op een lokale camping vertoeven. In de nabije omgeving zijn onder andere de Franse regio’s Elzas-Lotharingen en Normandië een aanrader. Dat laatste zeker indien de verschillende invasiestranden jou weten te bekoren. Kies je voor een vakantie in Nederland? Blijf dan vooral weg van dure steden zoals Amsterdam en weet dat Limburg, Gelderland en Drenthe ook echte pareltjes zijn waar heel wat te beleven valt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here