DELEN

Colombia, het land van Pablo Escobar, maar ook het land met een zeer uitgebreide, interessante keuken met duidelijke Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden. Ondanks de zeer bewogen geschiedenis is Colombia, en met name de stad Medellin, de moeite waard als je een onvergetelijke vakantie zoekt. De hartelijkheid van de inwoners en de vele bezienswaardigheden maken Medellin tot een absolute must-see voor de vakantievierder die graag wat anders ziet dan de doorsnee vakantiebestemming.

Pablo Escobar Tour

Behalve filmfestivals en andere culturele happenings, kan het niet anders dan dat je in Medellin een tour krijgt langs alles wat te maken heeft met Pablo Escobar. De drugsbaron maakte van deze stad zijn criminele hoofdkwartier, er is daarom dus nog genoeg te zien wat met hem en zijn organisatie te maken heeft.

Plaza Botero

Je kan natuurlijk het strand van Cartagena opzoeken, maar als je echt iets van Colombia wilt zien, zal je toch echt richting Medellin moeten afreizen. Hier vinden we in de Stad van de Eeuwige lente, een van de mooiste parken van het land, Plaza Botero. Hier vinden we vooral grote standbeelden van diverse belangrijke en minder belangrijke figuren uit Colombia. Het park ligt vlakbij het Museo de Antioguia. Binnenin het museum bevindt zich een leuke collectie van Botero, ideaal voor liefhebbers van kunst. Het goede nieuws is dat de toegang gratis is.

medellin-tips

Jardin Botanico

Een andere bezienswaardigheid in de stad is de botanische tuin ‘Jardin Botanico’. Wil je de drukte van de stad ontsnappen dan is dit de meest voor de hand liggende keuze. Het park wordt frequent bezocht door studenten en muzikanten, niet gek dus dat het park een zeer aangename en muzikale sfeer kent. De toegang tot het park is gratis en er worden regelmatig (spontane) optredens georganiseerd.

Lees ook: 5 redenen om Panama te bezoeken

Shoppen tot je erbij neervalt

Weliswaar is het shoppen in Medellin geen directe bezienswaardigheid, maar het mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan de stad. Voor de echte shopaholic zijn de wijken El Poblado, Oviedo en El Tesoro een waar walhalla. Hier bevinden zich de grote warenhuizen en kledingzaken. Voor de echte luxe zaken moet je naar Oviedo, hier bevindt zich een bijzonder luxe winkelcentrum van het formaat wat je ook in steden als Londen en Parijs aan kunt treffen. Voor je jouw ‘shopping experience’ een wat meer lokaal karakter geven, ga dan de markt op Mercado de San Alejo bezoeken. Hier vindt je talloze kleurrijke kraampjes met onder andere veel handwerk. Dat alle producten hier een stuk goedkoper zijn is mooi meegenomen.

Lees ook: De 10 mooiste plekken op aarde

Ben jij weleens in Medellin of een andere plek in Colombia geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here