DELEN

Echte natuurliefhebbers moeten absoluut een keer Jasper in Canada bezoeken. Hoewel het een redelijk onbekend plaatsje is, is het zonder twijfel een pareltje. Het sympathieke plaatsje zelf, gelegen in de provincie Alberta, is niet heel bijzonder, maar het natuurgebied waarin het ligt des te meer. Het Jasper National Park is namelijk gelegen tussen de Rocky Mountains en wordt door veel mensen bestempeld als de mooiste plek in heel Canada. Wel is het belangrijk dat je een zorgt dat je een campground regelt in Jasper Canada, voordat je een reis die kant op maakt. De natuur leent zich namelijk uitstekend om lekker te kamperen. Gelukkig is daar genoeg gelegenheid voor in Jasper. Er zijn namelijk tal van campgrounds te vinden in het gebied. Pocahontas Campground, Wapiti Campground en Whistler Campground worden over het algemeen goed beoordeeld. Met de campground als basis kun je het enorme nationale park gaan bekijken. Waarom je deze plek absoluut moet gaan bezoeken, zullen we je op deze pagina uitleggen.

Er is zeer gevarieerde natuur

Niet alleen is de natuur prachtig en de serene rust heerlijk, ook is de natuur heel gevarieerd. Jasper wordt niet gezien als een van de mooiste natuurgebieden van de hele wereld. In het bergachtige gebied vind je namelijk schitterende watervallen, grote diepblauwe meren en imposante gletsjers. Daarnaast is er de mogelijkheid dat je verschillende wilde dieren tegenkomt, zoals de eland. Maar ook beren leven in dit gebied. Daarvoor is het dus uitkijken. Desalniettemin is het bezoeken van Jasper dat absoluut waard.

Activiteiten in Jasper National Park

Sceptici zullen wellicht denken: wat is er dan te doen in Jasper Canada? Dat zal je behoorlijk meevallen. Naast het feit dat je altijd beren kunt tegenkomen, zijn er genoeg activiteiten die je kunt doen, die een echte adrenalinekick geven. Zo is het prachtig om het gebied over te vliegen vanuit een helikopter. Dit levert prachtige plaatjes op. Ook is het een echte aanrader om te kanoën over Pyramid Lake. Met een gids kun je het meer overvaren, terwijl die gids allerlei interessant informatie vertelt over het gebied.

jasper canada 2

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste Nationale Parken van Canada!

Boek een gletsjer tour

Dat het klimaat niet zeer aangenaam is in Jasper Canada, dat zal je inmiddels wel duidelijk zijn. Toch kun je het ook positief bekijken. Door het klimaat dat er heerst, kun je enorme en schitterende gletsjers van dichtbij zien. Een absolute aanrader is om een gletsjer tour te maken met een gids. Je kunt bijvoorbeeld samen met die gids een tocht maken over de Athabasca Gletsjer. Het zal je verbazen dat een aantal gletsjers zelfs pal naast de snelweg liggen.

Bezoek een van de vele watervallen

In Jasper National Park zijn tal van schitterende en imposante watervallen te bezoeken. Een echte aanrader is om bijvoorbeeld naar Sunwapta Falls te gaan. De Sunwapta Falls liggen ook pal langs de weg, waardoor je deze snel een bezoekje kunt brengen. Wat ons betreft is dat absoluut een van de mooiste bezienswaardigheden van Jasper Canada. Zeker als je van dichtbij kijkt, besef je pas hoe hard het water naar beneden komt.

En? Staat Jasper al op jouw ‘bucketlist’? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here