DELEN

Wanneer je een stedentrip naar Rome op de planning hebt staan doe je er goed aan om je wandelschoenen in te pakken. Rome is een compacte stad en daardoor zijn alle bezienswaardigheden en andere attracties goed aan te lopen. Rome zal je verbaasd laten staan over de grote hoeveelheid gezellige en karakteristieke pleintjes die je tegenkomt tijdens je wandeling door de stad. Naast leuke terrasjes en heerlijke restaurants is er natuurlijk nog veel meer te zien voor een onvergetelijke stedentrip naar Rome. Breng je binnenkort een bezoek aan deze stad en wil je goed voorbereid op pad gaan? Lees dan snel verder voor de volgende 5 tips die je niet mag missen.

Vaticaanstad bezoeken

Je kan Rome niet verlaten zonder een bezoek gebracht te hebben aan Vaticaanstad. Wanneer je jezelf goed wilt voorbereiden op je bezoek begin dan bij het aantrekken van de geschikte kleding. Mannen en vrouwen moeten beide de schouders bedekt houden en onderkleding hoort over de knie te vallen. Ook doe je er verstandig aan om ruim van tevoren je toegang bewijs via internet te kopen. Dit voorkomt dat je op de dag van je bezoek eerst een aantal uur in de wachtrij moet staan met honderden andere toeristen. Met je online ticket verzeker je jezelf ervan dat je snel binnen komt en genoeg de tijd overhoudt om optimaal te kunnen genieten van de basiliek je te bieden heeft.

Vermijd gratis musea en monumenten dagen

Het is misschien verleidelijk om je trip zo te plannen dat je gebruik kunt maken van gratis kaartjes voor de vele monumenten en museums in Rome. Maar onthoud goed dat het op deze dagen ook topdrukte is. Soms gebeurt het zelfs dat er te veel mensen een bezoek willen brengen aan een museum waardoor je voor niks in de rij hebt gestaan. Bezoek daarom het Colosseum en andere musea juist op dagen dat je er wel entree voor moet betalen. Het kost je misschien iets extra’s maar je bent hierdoor wel verzekerd van een geslaagde dag tijdens je stedentrip.

stedentrip-rome

Lees ook: 5 leuke dingen om te doen op Sardinië!

Chiba Stefan rotonde

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje maar de Chiba Stefan Rotonde is een kerk welke een ronde vorm heeft. Hij is niet heel erg bekend waardoor er nog geen hordes met toeristen aanwezig zijn. Eenmaal binnen kun je een aantal aparte en misschien zelfs wel een beetje angstaanjagende muurbeschilderingen bekijken. Het zijn namelijk schilderingen van diverse moorden en folteringen. Een bezoek aan deze ronde kerk bied je een leuke afwisseling tijdens je stedentrip naar Rome.

IJssalon

Misschien wel de beste tip voor als je een bezoek brengt aan Rome. Ga niet twee keer naar dezelfde ijssalon. Er zijn honderden ijssalons te vinden in de stad waardoor er genoeg keuze is. Probeer dan ook zoveel mogelijk verschillende smaken te proeven van het echte Italiaanse schepijs. Want hoe vaak komt het nou voor dat je een paar bolletje echte verse Italiaans schepijs kan proeven?

Ben jij weleens in Rome geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here