DELEN

Mexico is het grootste Spaanstalige land ter wereld. Dit Latijns-Amerikaanse land is een erg geliefde vakantiebestemming, met name onder de Amerikanen. Ook Belgen reizen steeds vaker af naar dit land om vakantie te vieren. Het heerlijke weer en de prachtige stranden zijn genoeg reden om naar Mexico te gaan. Er is echter nog veel meer te zien in dit prachtige land. Hieronder 5 bezienswaardigheden in Mexico! Hasta Luego!

1. Mexico-Stad

De hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad, ook wel bekend als Mexico-City. Deze wereldstad is gigantisch en telt maar liefst 8,8 miljoen inwoners. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rondom het ‘Plaza de la Constitución’. Dit is tevens het grootste plein van de stad. Je vindt hier onder andere de kathedraal, het indrukwekkende ‘Templo Mayor’, het Nationaal Paleis en het ‘Museo Nacional de Culturas.

mexico-stad

2. Playa del Carmen

Dit is dé populairste badplaats van het land. De spierwitte stranden en turquoise blauwe oceaan zijn een lust voor het oog. Playa del Carmen ligt aan de Caribische Zee en je vindt er verschillende restaurants, winkels en bars. Ook kun je hier geweldig duiken het indrukwekkende Maya-rif.

Lees ook: 5 redenen om Panama te bezoeken

3. Guadalajara

Deze stad bevindt zich in het Westen van Mexico en je vindt hier prachtige gebouwen en pleinen. Guadalajara is de op twee na grootste stad van het land, maar vanwege het ‘groene’ imago van de stad heb je niet het gevoel dat je in een grote stad rondloopt. Bezoek vooral de kathedraal van Guadalajara, het Teatro de Degollado, het Plaza de Armas en het Plaza del Agave.

4. Chichén Itzá

Behalve prachtige stranden en gigantische steden staat Mexico ook bekend als het rijk van de Maya’s. Chichén Itzá is een van de bekendste attracties van het land en staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2007 werd deze historische plek zelfs uitgeroepen tot een van de zeven moderne wereldwonderen. Het bekendste gebouw in Chichén Itzá is El Castilla. Deze unieke piramide werd in de 9e eeuw door de maya’s gebouwd en is werkelijk een architectonisch hoogstandje. Helaas is de piramide niet meer open voor bezoekers. Ook mag je de trappen niet meer beklimmen. Desalniettemin is El Castilla zeker een bezoekje waard!

mexico-el-castilla

Lees ook: De 5 zeldzaamste dieren ter wereld

5. Yucatán

Yucatán is een schiereiland in het Noorden van Mexico. Hier vind je werkelijk alles wat je van Mexico verwacht. Oogstrelende stranden, helderblauw water, een prachtige natuur én indrukwekkende Maya-cultuur. Zo bevindt eerder genoemde Maya-sta Chichén Itzá zich ook op dit eiland. Verder kun je hier geweldig duiken en bevinden hier zich dé mooiste stranden van het land. Kortom, Yucatán moet je zeker bezoeken!

mexico-yucatan

Wat is jouw favoriete plekje in Mexico? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here