DELEN

The city that never sleeps oftewel we hebben het over New York! Een bezoek aan deze stad staat bij een groot aantal mensen bovenaan de bucketlist. En dat is niet voor niets want er is zoveel te doen in deze stad dat je zelfs aan een week tijd niet genoeg hebt om alles te zien. Alleen al je ogen uitkijken op straat naar de gele taxi’s, de grote billboards en grote hoeveelheid mensen op straat geeft je het gevoel van de ultieme ‘american dream.’ Heb je niet zoveel tijd maar wil je toch alles uit je trip halen? Lees dan snel verder door naar de lijst met 5 dingen om te doen in New York.

New York Pass

De New York Pass is een echte musthave wanneer je een bezoek brengt aan New York. Deze pas geeft je namelijk toegang tot meer dan 80 attracties in de stad en daar komt nog eens bij dat je bij de toeristische highlights niet urenlang in de rij hoeft te staan maar dat je voorrang krijgt via de priority lane. Om in het bezit te komen van deze pas betaal je ongeveer 180 dollar per persoon. Het is even een smak geld maar als je niet veel tijd hebt en je wilt toch zoveel mogelijk zien van de mooiste stad van Amerika is het het geld echt waard!

new-york-stedentrip-2

Lees ook: Romantische stedentrip in Lissabon!

Hardlopen

Je denkt bij het maken van een stedentrip misschien niet meteen aan hardlopen maar een rondje hardlopen is echt een must do als je in de stad van je dromen bent. Krijg even het gevoel alsof je een inwoner bent van de stad en je komt op deze manier op plaatsen terecht waar je anders niet zomaar zou komen. Het is gratis en je bent gelijk sportief bezig. Vergeet dus niet je hardlopen schoenen in je koffer te stoppen en voel je even een echte local.

Street Art

De stad zit er vol mee, prachtig muurschilderingen en teksten die ervoor zorgen dat je zo nu en dan stil valt. De leukste manier om de street art te ontdekken is via een tour. Deze tours kun je bij verschillende toeristenbureaus boeken. Je gaat met een klein groepje en een gids op pad en de gids zal bij ieder werkstuk het verhaal erachter vertellen. Zo snap je het ontstaan van de street art nog beter.

Shoppen

Je kan niet terug naar huis vliegen zonder dat je bent wezen shoppen in New York. Zeker voor vrouwen is dit de place to be als het op winkelen aankomt. Houd dus nog wat kilo’s over en shop till your drop in het trendy Soho. En als je geluk hebt is de dollarkoers je misschien ook nog gunstig gezind.

Vrijheidsbeeld

Ook deze attractie mag je niet overslaan en hoort bij een bezoek aan New York. Er vaart een gratis ferry langs het eiland waarop het beeld te bezichtigen is. Je bent vast niet de enige die een rondje gaat varen maar het is de selfie met het vrijheidsbeeld op de achtergrond meer dan waard.

new-york-stedentrip-3

Ben jij weleens in New York geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here