DELEN

Sardinië is een schitterend groen Italiaans eiland welke ontelbare baaitjes telt. Wanneer je niet van het massa toerisme houd maar wel van prachtige natuur dan is dit eiland een goede keus voor je zomervakantie. Het eiland ligt op zo een 2,5 uur vliegen van Nederland. Wat het ook ideaal maakt als vakantiebestemming met kinderen. Huur een auto en verken het eiland op eigen tempo en bezoek de highlights.

Cagliari

De hoofdstad van Sardinië en de plek waar je vakantie waarschijnlijk zal starten. De stad heeft genoeg te bieden om je er twee tot drie dagen te vermaken. Het heeft een grote haven en er is een heel interessant archeologisch museum om te bezoeken. Boven op de top van een heuvel ligt een oud kasteel wat zeker de klim waard is. Geniet tevens ook bij de verschillende restaurantjes op het terras van het heerlijke typische Italiaanse eten.

Neptunus grotten

Op z’n Italiaans gezegd Grotten di Nettuno. Dit zal waarschijnlijk een van de highlights zijn tijdens je vakantie naar Sardinië. Het is een excursie waarbij je via een boottocht een bezoek brengt aan de grotten die vol zitten met stalactieten en stalagmieten. Het is werkelijk een prachtig natuur fenomeen. Tijdens de boottocht van twee uur vaar je ook nog langs prachtige baaien en kom je langs de kliffen van Capo Caccia.

Oristano

In deze stad vind je het bekende plein Piazza Roma. Het is dan ook een drukbezochte plaats door zowel toeristen als de lokale bevolking. Op het plein worden er altijd verschillende volksfeesten gevierd. Een van de bekendste daarvan is het Sa Sartiglia. Dit is een bekend ruiterfeest waar bijna de hele lokale bevolking aan mee doet.

Sardinië-bezienswaardigheden-2

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden van Istanbul!

Costa Smeralda

Wanneer je op zoek bent naar gezelligheid en vertier tijdens je vakantie dan is Costa Smeralda de perfecte stad om te verblijven. De stad is in het noorden gelegen van Sardinië en heeft meerdere stranden welke altijd druk bezocht worden door toeristen. De meest bekende stranden zijn Porto Cervo en Cali di Volpe. Bekende sterren en andere rijke mensen zijn vaak eigenaar van de vele luxe villa’s die aan deze kant van het eiland gebouwd zijn. De kust van Costa Smeralda wordt dan ook wel ‘de goudkust’ genoemd.

Grafkamer

In de bekende plaats Arzachena in het noorden van het eiland ligt de zeer bekende grafkamer Tombei dei Giganti Coddu Vecchju die nog afkomstig is uit de bronstijd. Archeologen gaan ervan uit dat de grafkamer nog uit de tijd tussen 1800 en 1600 voor christus dateert. In de directe omgeving van de grafkamer zijn al een aantal zeer waardevolle opgravingen gedaan die nu te bezichtigen zijn in het Sanna museum. Deze grafkamer is dan ook een grote trekpleister voor toeristen geworden. Volgens de lokale bevolking is het een plaats waar bovennatuurlijke krachten aanwezig zijn.

Heb jij Sardinië weleens bezocht? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here