DELEN

Zweden is een van de mooiste landen van Europa. Je vindt hier de meest prachtige landschappen, indrukwekkende steden en gastvrije mensen. Welke plekken mag je beslist niet overslaan als je naar Zweden gaat? Wij hebben de 5 mooiste plekken van Zweden voor jullie op een rijtje gezet!

1. Fårö, Gotland

Dit piepkleine eilandje ligt in het Noord-Oosten van Zweden en is een broedplaats voor verschillende soorten trekvogels. Omdat er op dit eiland zich geen natuurlijke vijanden van deze vogels bevinden, broeden de vogels zelfs op de grond. Op dit eiland vind je ook de Ulla Hau, een uniek stuifzand-landschap. Ook moet je zeker de Raukar een bezoekje brengen. Dit zijn indrukwekkende kalksteen structuren die afstammen uit de ijstijd. Fårö is en blijft een eiland, je vindt hier dus ook prachtige stranden waar je zomers heerlijk kunt vertoeven!

plekken-zweden

Lees ook: De 5 mooiste plekken in Chili

2. Abisko, Lapland

Abisko is een pittoresk dorpje in het noorden van Zweden. Dit dorp bevindt zich naast het gelijknamige nationale park. Het Nationaal Park Abisko is maar liefst 7700 hectare groot en staat vooral bekend vanwege de indrukwekkende Abiskokloof. Ook vind je hier een gigantisch meer genaamd Torneträsk. Bovendien wordt Abisko, vanwege de ligging boven de noordpoolcirkel, gezien als een van de meest ideale plekken om het noorderlicht te zien. Ook is de fenomenale middernachtzon hier te zien!

plekken-zweden-noorderlicht

3. Visby, Gotland

Visby is de hoofdstad van de regio Gotland en deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze Middeleeuwse stad wordt omringd door gigantische stadsmuren die nog uit de 13e eeuw stammen. Ook vind je hier een nog intacte middeleeuwse kerk, de Santa Maria Domkyrke. De vele ruïnes die de stad rijk is zorgen verder voor een uniek aanzicht!

plekken-zweden-visby

4. Tännforsen, Jämtland

In de regio Jämtland bevinden zich de grootste watervallen van het land. Tännforsen is een van de grootste en hier valt het water met grote snelheid 38 meter naar beneden. Deze unieke waterval wordt omringd door een prachtig naaldbos. ’s Winters bevriezen de rivieren hier en vormen ze unieke ijsformaties!

plekken-zweden-waterval

Lees ook: De 10 goedkoopste backpack bestemmingen!

5. Marstrand, Bohunslän

Het eiland Mastrandsön bevindt zich ten noordwesten van de stad Göteborg. Op dit eiland vind je het stadje Marstrand. Dit historische stadje staat vooral bekend vanwege zijn vroegere status als vrijhaven. Daarnaast vind je hier het fort Carlsten dat afstamt uit de 17e eeuw. Ook voor natuurliefhebbers is hier genoeg te doen. Langs de indrukwekkende, rotsachtige kustlijn kun je heerlijk wandelen en heb je een prachtig uitzicht over de vele omringende eilandjes.

plekken-zweden-eilanden

Ben jij wel eens in Zweden geweest? Wat is volgens jou het mooiste plekje van dit Scandinavische land? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here