DELEN

Belize is een prachtig land in Noord-Amerika en weinig mensen zijn bekend met de schoonheid van dit Caribische land. Belize ligt tussen Mexico en Guatemala. Wat is er precies te doen in dit prachtige land? Wij hebben de 5 mooiste plekken in Belize op een rijtje gezet!

Great Blue Hole

Great Blue Hole is een kleurrijk en indrukwekkend koraalrif aan de kust van Belize. Hier leven verschillende tropische vissoorten en schildpadden. Je kunt hier dus geweldig snorkelen. Pas wel op: Eens in de zoveel tijd krijgt dit koraalrif bezoek van haaien!

belize-bezienswaardigheden-2

Cockscoms Basin Wildlife Sanctuary

In het Zuidelijkste puntje van Belize bevindt zich het grootste Jaguar reservaat ter wereld.  Dit park is uniek en door de dichte bebossing heb je geregeld het gevoel midden in de jungle rond te lopen. Ook vind je hier prachtige watervallen en gigantische pijnboombossen.

belize-bezienswaardigheden-3

Barrièrerif van Belize

Het Barrièrerif van Belize is het op een na grootste koraalrif ter wereld. Dit rif hoeft alleen het wereld beroemde Great Barrier Reef in Australië voor zich te dulden. In het Barrièrerif van Belize vind je verschillende zandbanken, lagunes, mangrovebossen en nog vel meer. Hier leven veel zeldzamen dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien en zelfs zeekrokodillen. Je kunt hier geweldig snorkelen, maar wees wel voorzichtig. Dit rif staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

belize-bezienswaardigheden-1

Xunantunich

In het westen van Belize bevindt zich het Xunantunich complex. Xunantunich betekent ‘stenen vrouw’ en in dit complex vind je de mooiste Maya tempels van Belize. Er staan in Xunantunich maar liefst 26 tempels en paleizen en dit complex werd vroeger gebruikt als ceremonieel centrum. Vanaf het complex heb je tevens een geweldig uitzicht over de natuur van Belize! Andere Maya bezienswaardigheden in Belize zijn: Santa Rita, Cahal Pech, Lamanai, Cerro Maya, Caracol en Altun Ha.

Lees ook: 3x De voordelen van internationale vrienden

Actun Tunichil Muknal

Actun Tunichil Muknal is een groep grotten en ook deze maken deel uit van de Maya cultuur in Belize. Deze grotten zijn voornamelijk bekend onder de naam ‘Xibalba’ en behoren tot de mooiste plekken van Belize. Je vindt deze grotten in het Tapir Mountain Nature Reserve park op ongeveer een uurtje rijden van de stad San Ignacio. Je kunt door de grotten wandelen en alle ruimtes van dichtbij bekijken. Dit is best schokkend, aangezien er ook skeletten van kinderen in de grotten hangen. Deze werden vroeger door de Maya’s geofferd.

Welke plekken in Belize ga jij sowieso bezoeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here