DELEN

Chili is een prachtig land in Zuid-Amerika. Dit langwerpige land wordt ingeklemd door de Grote Oceaan en de Andes. De hoofdstad van Chili is Santiago en in totaal telt het land bijna 18 miljoen inwoners. Wanneer je Zuid-Amerika bezoekt, mag je Chili beslist niet overslaan. Dit land heeft een prachtige natuur, gastvrije bewoners en levendige steden. Hieronder een lijst met de mooiste plekken in Chili. Hasta Luego!

De Atacama woestijn

Deze kurkdroge woestijn behoort tot een van de droogste plekken ter wereld. De Atacama woestijn is maar liefst 970 kilometer land en een van de meest wonderbaarlijke plekken op aarde. Normaal gesproken is het vanwege de luchtstromen boven de woestijn onmogelijk dat er neerslag valt. Wonder boven wonder viel hier in 2011 sneeuw. De oorzaak van deze sneeuwval is tot nog toe onbekend… In 2015 vond er een tweede wonder plaats: orkaan Patricia zorgde toen voor intense regenval in de Atacama woestijn. Hierdoor kwamen op deze plek planten omhoog waarvan onbekend was dat deze hier konden groeien.

Chili-mooiste-plekken

Torres del Paine

Dit gebied wordt door velen gezien als een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Je vindt hier steile besneeuwde bergtoppen, turquoise-blauwe meren en indrukwekkende gletsjers. Dit nationale park is 2400 vierkante kilometer groot en je vindt hier bergtoppen die zo’n 2500 meter boven de zeespiegel uitstijgen. Dit gebergte is meer dan 12 miljoen jaar oud!

Valparaíso

Deze kleurrijke havenstad, is een van de belangrijkste steden van het land. Het is in ieder geval volgens velen de mooiste stad van Chili. Het historisch centrum van Valparaíso staat niet voor niets sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kleurrijke huizen, prachtige kustlijn en heuvelachtige omgeving zorgen voor een betoverend aanzicht.

Patagonië

Ook deze streek in Chili is wereldberoemd. Patagonië is een van dé toeristische trekpleisters van Chili. Deze magische plek is vooral populair vanwege de veelzijdige natuur. Zo vind je hier een koude woestijn, felgroene grasvelden, ijsgebergtes, maar ook een uitgestrekte steppe. Ook wilde dieren behoren hier tot de dagelijkse orde. Hier wonen onder andere poema’s, condors en Chileense flamingos.

Bekijk ook:  8 redenen om naar Nicaragua te gaan

Paaseiland

Dit unieke eiland ligt op zo’n 5 uur vliegen van Santiago, in het midden van de Stille Zuidzee. Paaseiland is vooral bekend vanwege de reusachtige stenen beelden. Dit eiland werd in 1722 ontdekt door onze Noorder buren. Het was een Nederlandse ontdekkingsreizigers die dit eiland ontdekte op… Paaszondag! Het eiland wordt door de locals ‘Papa Nui’ genoemd. Dit betekent in het Nederlands ‘Grote Rots’. Op dit eiland vind je daarnaast drie inactieve vulkanen en een geweldige natuur. Sings 1995 staat Paaseiland op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Chili-mooiste-plekken

De Elqui Vallei

Deze prachtige vallei ligt in de Andes en deze plek is (nog) niet overspoeld door toerisme. Je kunt vanuit deze vallei heerlijk sterrenkijken en ook overdag is dit gebied prachtig om doorheen te wandelen. Vanwege het water uit de bergen is deze vallei bijzonder groen. Hier worden dan ook veel verschillende soorten vruchten verbouwd.

Ben jij wel eens in Chili geweest? Wat is volgens jou het mooiste plekje van dit land? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here